Ištyrė privačius lietuvių įpročius: kodėl dauguma vengia naudotis darbovietės tualetu?

Darbovietės WC naudojasi tik kas septintas dirbantysis šalies įmonėse. Beveik absoliuti dauguma pripažįsta, kad mieliau naudojasi namų WC nei darbovietės, parodė spalį visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atlikta reprezentatyvi darbuotojų apklausa.

Dauguma lietuvių vengia naudotis darbovietės WC, mieliau renkasi namų.<br>V.Balkūno nuotr.
Dauguma lietuvių vengia naudotis darbovietės WC, mieliau renkasi namų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2022, 1:17 PM

Šių metų spalio 11–16 dienomis atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, net 80,2 proc. privačių įmonių darbuotojų mieliau naudojasi namų WC patalpomis nei darbovietės. Namus renkasi kiek dažniau moterys (81,8 proc.) nei vyrai (78,5 proc.).

Tuo tarpu WC patalpas darbovietėse, remiantis tyrimu renkasi tik 13,9 proc. apklaustųjų. Iš jų – dažniau vyrai (16,7 proc.) nei moterys, kurių darbovietėse WC patalpomis naudojasi tik 11,2 proc.

Apklausoje dalyvavę Lietuvos įmonių darbuotojai nurodė, kad darboviečių WC patalpomis nėra malonu naudotis dėl tvarkos ir švaros trūkumo, nemalonaus kvapo ir net šiuolaikinės įrangos trūkumo. Švaros ir tvarkos pasigedo 43,7 proc. respondentų, o gaivaus kvapo – 11 proc.

Tekstilės, higienos ir patalpų priežiūros sprendimus siūlančios įmonės „Elis Textile Service“ Lietuvoje vadovas Gediminas Skrolis teigia, kad darbovietėse WC patalpoms turi būti skiriama ne mažiau dėmesio nei kitų patalpų priežiūrai.

„Darbdavys turi užtikrinti ne tik tinkamas darbo sąlygas. Jis turi pasirūpinti, kad darbovietės WC patalpos atitiktų higienos reikalavimus – švaros palaikymas yra savaime suprantamas. Tuo tarpu patogi ir moderni įranga ar malonus kvapas patalpoje tampa pridėtiniais privalumais, kurie, kaip praktika rodo, yra itin svarbūs daugumai dirbančiųjų“, – teigia G. Skrolis.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Elis Textile Service“ užsakymu atliko spalio mėn. 11–16 dienomis. Tyrimo metu buvo apklausti 416 privačiose Lietuvos įmonėse dirbantys, 18 metų ir vyresni, asmenys. Naudotas mišrus apklausos būdas – akivaizdinis interviu ir interviu telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.