Nebeįsigysite: „Maxima“ stabdo prekybą šiomis prekėmis – išimamas visas asortimentas

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ stabdo prekybą elektroninėmis cigaretėmis. Parduotuvėse iš prekybos išimamas visas šių gaminių asortimentas.

„Maxima“ stabdo prekybą elektroninėmis cigaretėmis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Maxima“ stabdo prekybą elektroninėmis cigaretėmis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 11:00 AM

Sprendimas priimtas reaguojant į visuomenėje kilusias diskusijas dėl elektroninių cigarečių ženklinimo, kuris galimai klaidina pirkėjus.

„Keliame aukščiausius reikalavimus prekių saugumui, kokybei ir jų ženklinimo atitikimui teisės aktų reikalavimams, todėl priėmėme sprendimą nebeprekiauti elektroninėmis cigaretėmis“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas.

Galiojusi tiekimo sutartis numatė tiekėjo įsipareigojimą užtikrinti, kad parduodami nikotino gaminiai ir informacija apie juos atitinka teisės aktų reikalavimus. Pastaruoju metu žiniasklaidoje aptariama, kad parduodamos elektroninės cigaretės turi neleidžiamų kvapiųjų medžiagų ir neatitinka Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo apribojimų.

Pagal šių metų liepos 1 d. įsigaliojusias nuostatas Lietuvoje gali būti parduodamos tiktai tabako skonio ir kvapo elektroninės cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.