Iš Rusijos besitraukiančiai H&M teko susimažinti išlaidas – pranešė, kad visame pasaulyje atleis apie 1,5 tūkst. darbuotojų

Švedijos drabužių mažmeninės prekybos įmonė H&M trečiadienį paskelbė, kad visame pasaulyje atleis apie 1,5 tūkst. darbuotojų, įgyvendindama išlaidų mažinimo programą, pradėtą priėmus sprendimą trauktis iš Rusijos rinkos.

Švedijos drabužių mažmeninės prekybos įmonė H&amp;M trečiadienį paskelbė, kad visame pasaulyje atleis apie 1,5 tūkst. darbuotojų.<br>123rf.com nuotr.
Švedijos drabužių mažmeninės prekybos įmonė H&amp;M trečiadienį paskelbė, kad visame pasaulyje atleis apie 1,5 tūkst. darbuotojų.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 5:43 PM

„Programa yra susijusi su administracinėmis ir pridėtinėmis išlaidomis, o darbo jėga bus sumažinta maždaug 1,5 tūkst. darbo vietų“, – sakoma bendrovės pranešime.

Restruktūrizavimo programa paskelbta rugsėjį, drabužių gamybos milžinei pranešus apie reikšmingą trečiojo ketvirčio pelno sumažėjimą, kuriam didžiausią įtaką turėjo bendrovės sprendimas „uždaryti verslą Rusijoje“ po pastarosios invazijos į Ukrainą.

„Sąnaudų ir efektyvumo programa, kurią inicijavome, apima mūsų organizacijos peržiūrą, ir mes labai gerai suprantame, kad tai paveiks kolegas“, – trečiadienio pranešime sakė generalinė direktorė Helena Helmersson.

Pasak bendrovės, programa turėtų atsieiti apie 800 mln. Švedijos kronų (76 mln. JAV dolerių), tačiau kasmet leis sutaupyti apie 2 mlrd. kronų.

Rugsėjį H&M paskelbė uždariusi kiek daugiau nei 30 iš 172 parduotuvių Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.