Dėl „Ignitis“ sprendimo keisti sutartis socialdemokratai kreipiasi į VERT

Praėjusį penktadienį didžiausiam Lietuvoje nepriklausomam elektros tiekėjui „Ignitis“ paskelbus apie keičiamo vieno iš planų sąlygas, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narė Rasa Budbergytė kreipiasi į Valstybinę energetikos reguliavimo tarybą (VERT) prašydama įvertinti, ar bendrovė nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi rinkoje, rašoma partijos pranešime.

Ignitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ignitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-05 16:27

Pasak LSDP frakcijos Seime seniūnės pavaduotojos, tai nebe pirmas atvejis, kuomet „Ignitis“ sukelia abejonių dėl galimo piktnaudžiavimo, todėl VERT situaciją turėtų panagrinėti išsamiau.

Anot jos, panašūs „Ignitis“ „vienašališki“ veiksmai vartotojų atžvilgiu kartojasi ne pirmą kartą.

„Gegužės mėnesį VERT jau aiškinosi bendrovės kainodarą ir po šio įsikišimo „Ignitis“ ūmai pakeitė siūlomus tarifus. Dabar bendrovė vėl vienašališkai daliai nepriklausomo elektros tiekimo vartotojų siekia pakeisti sutartis. Reguliuotojas šiandien dar kartą „Igničiui“ priminė, kad sutarties sąlygos negali būti keičiamos vienašališkai. Bet VERT taip pat gali įvertinti bendrovės veiksmus, ar nėra piktnaudžiavimo dėl padėties rinkoje“, – pranešime cituojama Seimo narė.

ELTA primena, kad penktadienį žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad „Ignitis“ nefiksuotos kainos elektros tiekimo planus – planus su nefiksuota tiekimo paslaugos kaina – keičia fiksuotais 36 mėn. trukmės planais. Apie tai pirmasis paskelbė portalas „15min.lt“.

Portalas rašė, kad bendrovė tokius planus pasirinkusiems klientams numatė pasirinkimus: su naujomis sąlygomis sutikti dabar ir gauti vienkartinę 30 eurų nuolaidą, pereiti automatiškai nuo kitų metų arba nutraukti sutartį su tiekėju.

„Ignitis“ atstovė Laura Beganskienė „15min.lt“ argumentavo, kad šio plano nuspręsta atsisakyti, kadangi jam 2023 m. pirmąjį pusmetį būtų nustatyta „sunkiai suvokiama“ 65 ct/kWh riba, o pasiūlytas planas yra 20–25 ct/kWh pigesnis.

Taip pat akcentuota, kad įmonės klientams galimybė už elektrą mokėti pagal biržos kainą išlieka.

VERT pirmadienį pažymėjo, kad nepriklausomi elektros tiekėjai negali keisti sutarties vienašališkai, o klientas savo ruožtu turi teisę pakeitimams nepritarti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.