Prancūzijos energetikos grupė traukiasi iš Rusijos dujų įmonės valdybos – neteks 3,7 mlrd. JAV dolerių

Prancūzijos energetikos grupė „TotalEnergies“ penktadienį pranešė, kad dėl sankcijų Maskvai traukiasi iš Rusijos dujų milžinės „Novatek“ valdybos ir neteks 3,7 mlrd. JAV dolerių.

Prancūzijos energetikos grupė „TotalEnergies“ penktadienį pranešė, kad dėl sankcijų Maskvai traukiasi iš Rusijos dujų milžinės „Novatek“ valdybos ir neteks 3,7 mlrd. JAV dolerių.<br>Pexels nuotr.
Prancūzijos energetikos grupė „TotalEnergies“ penktadienį pranešė, kad dėl sankcijų Maskvai traukiasi iš Rusijos dujų milžinės „Novatek“ valdybos ir neteks 3,7 mlrd. JAV dolerių.<br>Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 12:07 PM

„TotalEnergies“ pranešime sakoma, kad dėl Europos sankcijų abu direktoriai turėjo susilaikyti nuo balsavimo valdybos posėdžiuose, „ypač finansiniais klausimais“. „Todėl jie nebegali visapusiškai atlikti savo pareigų valdyboje, o tai gali tapti šios bendrovės valdymo problema“, – teigė prancūzų įmonė.

„Esant tokioms aplinkybėms, „TotalEnergies“ direktorių valdyba nusprendė nedelsiant atšaukti bendrovės atstovus iš „PAO Novatek“ valdybos“, – rašoma pranešime. „TotalEnergies“ pridūrė, kad nebeįskaičiuos turimų 19,4 proc. „Novatek“ akcijų, todėl ketvirtojo ketvirčio sąskaitose bus nurašyta 3,7 mlrd. JAV dolerių.

Prancūzijos bendrovė teigė negalinti parduoti savo akcijų Rusijos įmonėje, nes „TotalEnergies draudžiama parduoti bet kokį turtą vienam iš pagrindinių „Novatek“ akcininkų, kuriam taikomos sankcijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.