Niekaip nesuprasi: vienur šviestuvus išjungia gerokai per anksti, kitur pleškina, nors aplinkui – nė vieno žmogaus

Vilniečiai gūžčioja pečiais: vienuose sporto aikštynuose, kuriuose daug sportuojančių, apšvietimas išjungiamas per anksti, kitur šviestuvus pleškina, nors nėra nė vieno žmogaus.

Visus sporto aikštynus apšviečia nauji LED šviestuvai, kuriuos galima išjungti po vieną.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Visus sporto aikštynus apšviečia nauji LED šviestuvai, kuriuos galima išjungti po vieną.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Gyventojai nesupranta, kam reikia apšviesti padelio aikštelę Kaukysos sporto aikštyne, kuriame niekas nežaidžia.
Gyventojai nesupranta, kam reikia apšviesti padelio aikštelę Kaukysos sporto aikštyne, kuriame niekas nežaidžia.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2022, 3:40 PM

Futbolo aikštė Žirmūnuose apšviečiama tik iki 19 val., tada žaidėjai priversti skirstytis namo. O sniegu užklotoje padelio aikštelėje Manufaktūrų gatvėje šviestuvai dega iki 22 val.

Savivaldybė tikina, kad koreguoja sporto aikštynų apšvietimo laiką, nors sportuojantys vilniečiai atšauna: nieko panašaus. Jeigu jau kuris nors valdininkas sugalvojo, kad būtent toje aikštėje reikia sutaupyti, taip visą laiką ir bus.

Nors visus sporto aikštynus apšviečia nauji LED šviestuvai, kuriuos galima išjungti po vieną, nei savivaldybė, nei įmonė „Vilniaus apšvietimas“ to nenori pripažinti.

Tvarka įtinka ne visiems

Neapsikentę lėšų švaistymo Manufaktūrų gatvėje gyvenantys vilniečiai surašė laišką savivaldybei dėl Kaukysos sporto aikštyno apšvietimo.

„Kaukysos sporto aikštyne esančios dvi padelio aikštelės yra apšviestos reguliariai, tačiau dėl oro sąlygų žaidėjų jose apie savaitę jau nebuvo. Gyvename priešais šias aikšteles ir galime patvirtinti, kad jos nėra naudojamos, o šviestuvai šviečia į gyvenamųjų namų langus iki pat 22 valandos“, – pasakojo sporto aikštyno kaimynai.

O futbolo aikštės Žirmūnuose kaimynai įtaria, kad valdininkai labai nekenčia sportuojančių žmonių, jeigu nurodo šviesas išjungti jau 19 val.

Paprastai šioje aikštėje vilniečiai futbolą žaisdavo iki pusės devynių vakaro. Tuo metu šalia esančios mokyklos siena ir krūmai būna apšviesti visą naktį.

Bando tenkinti poreikius?

Savivaldybė patvirtino, kad yra sulaukusi prašymų tiek dėl aikštynų ir sporto aikštelių apšvietimo laiko ilginimo, tiek dėl trumpinimo.

„Vertiname kiekvieną situaciją ir apšvietimą reguliuojame pagal infrastruktūros pritaikymą ir gyventojų poreikius“, – tikino savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Anot jo, švietimo įstaigų aikštynai ir kitos sporto aikštelės apšviečiamos atsižvelgiant ir į po pamokų vykstančius neformalaus ugdymo renginius, ir į tai, kiek šia infrastruktūra laisvalaikiu naudojasi gyventojai.

Jis neatsakė į klausimą, kodėl net modernizavus apšvietimą nesinaudojama galimybe diferencijuoti aikštynų apšvietimo laiką.

„Aikštynus apšviečia taupūs žibintai, o dalis aikštelių yra universalios ir pritaikytos sportuoti visus metus, todėl stengiamės sudaryti galimybes gyventojams aktyviai leisti laisvalaikį.

Esant poreikiui gyventojai gali kreiptis į savivaldybę dėl apšvietimo laiko koregavimo“, – aiškino G.Grubinskas.

Ragina patiems kreiptis

Savivaldybės atstovo žodžiais, natūralu, kad prastėjant orams vis daugiau veiklos perkeliama į uždaras patalpas, o gyventojai sporto aikštynais naudojasi vis mažiau.

Savivaldybės atstovas pripažino, kad, atsižvelgiant į mažėjantį aikštynų užimtumą ir mažinant elektros išlaidas, aikštynų apšvietimas dažniau koreguojamas trumpinant apšvietimo laiką arba mažinant apšvietimo intensyvumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.