Atmestas „Grigeo Klaipėda“ skundas: turės sumokėti skirtą ekonominę sankciją

Antradienį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė „Grigeo Klaipėda“ skundą, kuriuo bendrovė siekė panaikinti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) nutarimą skirti sankciją dėl 2021 m. liepą draudžiamu būdu su gamybinėmis nuotekomis į aplinką išmestų teršalų, teigiama AAD pranešime žiniasklaidai.

„Grigeo Klaipėda“ neteisėtai į Kuršių marias išleido 18,6 kub. m nevalytų gamybinių nuotekų su teršalais.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Grigeo Klaipėda“ neteisėtai į Kuršių marias išleido 18,6 kub. m nevalytų gamybinių nuotekų su teršalais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 3:44 PM

Už tai, kad AB „Grigeo Klaipėda“, netinkamai eksploatuodama gamybinėse patalpose įrengtą paviršinių nuotekų sistemą, įvykus techniniam gedimui, neteisėtai į Kuršių marias per AB „Klaipėdos vanduo“ eksploatuojamus paviršinių nuotekų tinklus išleido 18,6 kub. m nevalytų gamybinių nuotekų su teršalais, Aplinkos apsaugos departamentas skyrė bendrovei ekonominę 850 eurų sankciją.

Šį AAD nutarimą bendrovė apskundė teismui, bet teismas konstatavo, kad departamentas, skirdamas ekonominę sankciją, tinkamai įvertino nustatytas aplinkybes, teisingai kvalifikavo padarytus pažeidimus, atsižvelgė į pareiškėjos atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą.

„Skirtos ekonominės sankcijos dydis neprieštarauja Aplinkos apsaugos įstatymo nuostatoms bei protingumo ir proporcingumo principams, todėl nėra teisinio pagrindo pripažinti, jog nutarimas yra nepagrįstas ar neteisėtas“, – pažymima pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.