Slidinėjimo trasos Kaune idėja grumuliuojama šešerius metus – miesto ir rajono pozicijos skirtingos

Kaune šią žiemą čiuožyklos po atviru dangumi nėra, už šią pramogą ledo arenose tenka mokėti, o Kauno rajone čiuožykla lauke – nemokama. Miesto ir rajono pozicijos skirtingos ir dėl slidinėjimo trasos.

Raudondvario dvare veikiančioje čiuožykloje mokytis čiuožti padeda trenerė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Raudondvario dvare veikiančioje čiuožykloje mokytis čiuožti padeda trenerė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune šią žiemą čiuožyklos po atviru dangumi nėra.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kaune šią žiemą čiuožyklos po atviru dangumi nėra.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2022, 9:59 AM

Atėjus žiemai kauniečiai prisiminė, jog miesto valdžios atstovai žadėjo, kad bendradarbiaujant su Kauno rajonu Kleboniškio miške bus įkurta slidinėjimo trasa, bet ji taip ir nebuvo įrengta.

Ar šios idėjos atsisakyta? Kokios kitos žiemos pramogos siūlomos kauniečiams ir Kauno rajono gyventojams ir kiek jos kainuoja?

Prakalbo prieš 6 metus

Kad reikia įkurti slidinėjimo trasą, Kauno politikai pradėjo kalbėti dar 2016 metais.

Tada buvo planuota, kad moderni slidinėjimo trasa gali atsirasti ant Kleboniškio miške (Kauno r.) esančio Smertkalnio. Ant jo kažkada buvo įrengta nedidelė slidinėjimo trasa ir stovėjo senų keltuvų likučiai.

Tačiau paaiškėjo, kad tai yra miško proskyna, kurioje pastatyti aukštosios įtampos elektros stulpai. Įrengti modernios slidinėjimo trasos toje vietoje neįmanoma.

Tada svarstyta, jog trasa gali atsirasti netoli tos vietos, bet tai jau valstybinė miško žemė ir reikia atlikti nemažai procedūrų, kad teritorija atsidurtų Kauno miesto ar rajono žinioje.

Pramoga nieko nekainuoja

Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas sakė, kad kelerius metus vis buvo ieškoma vietos slidinėjimo trasai, bet dabar ši idėja pamiršta.

„Slidinėjimo trasą turėtų įrengti verslininkai, bet, matyt, šis verslas būtų nuostolingas, todėl tokio projekto niekas nesiūlo“, – mintimis dalijosi E.Mališauskas.

Kauno rajone, Raudondvario dvare, jau ne pirmus metus veikia čiuožykla po atviru dangumi. Lankytis joje galima nuo antradienio iki sekmadienio. Jei lankytojas turi savo pačiūžas, čiuožti gali nemokamai. Pačiūžų nuoma kainuoja 5 eurus.

Antradieniais ir ketvirtadieniais profesionali čiuožėja ir trenerė Agnė Poškevičiūtė rengia nemokamas čiuožimo pamokas.

Mieste – net dvi arenos

Kauniečiai taip pat turi kur pačiuožinėti, jie laukiami senojoje Ledo arenoje Aušros gatvėje, kur šeimininkauja sporto mokykla „Startas“. Tačiau lankytojai turi sekti skelbiamus masinio čiuožimo grafikus, nes arenoje vyksta ir sportininkų treniruotės bei varžybos.

Vienas čiuožimo seansas arenoje trunka 45 minutes. Suaugusieji už tai turi mokėti 3, vaikai ir studentai – 2 eurus. Pačiūžos nuomojamos už 1,5 euro.

Naujuosiuose Ledo rūmuose Kovo 11-osios gatvėje veikia dvi čiuožyklos – pagrindinė didesnė ir mažesnė treniruočių aikštelė. Vieną valandą trunkantis masinio čiuožimo seansas kainuoja 4, pačiūžų nuoma – 3 eurus.

Seansai vyksta beveik kasdien, nebent erdvė išnuomota.

Ieškoma technologinių sprendimų

Gedeminas Barčauskas

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas

„Mieste čiuožyklos po atviru dangumi įrengti neplanuojama, nes keli pastarieji metai tik patvirtino, kad dabartinėmis klimato sąlygomis įrengti kokybiško natūralaus ledo aikštę būtų gana sudėtinga. Čiuožti bet kokiu oru puikiai tinka pastatuose veikiančios čiuožyklos.

Slidinėjimo trasos idėjos tikrai nepamiršome. Šiuo metu ieškome technologinių sprendimų, tinkamos vietos ir šio projekto įgyvendinimo galimybių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.