Kalėdinėms siuntoms išsiųsti liko paskutinės dienos – kitaip gavėjus jos pasieks tik tarpušvenčiu

Iki Kūčių ir Kalėdų likus mažiau nei savaitei, Lietuvos paštas kviečia suskubti ir pasirūpinti Lietuvoje siunčiamomis šventinėmis siuntomis. Nors įprastai siuntos šalies viduje keliauja apie 2–3 dienas siunčiant paštu, ir 1 darbo dieną per LP EXPRESS paštomatų tinklą, tačiau dėl išaugusių siuntų kiekių, žiemiškų oro sąlygų bei nemažai sergančių darbuotojų šie terminai šiek tiek ilgėja.

Įprastai siuntos šalies viduje keliauja apie 2–3 dienas siunčiant paštu, ir 1 darbo dieną per LP EXPRESS paštomatų tinklą.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Įprastai siuntos šalies viduje keliauja apie 2–3 dienas siunčiant paštu, ir 1 darbo dieną per LP EXPRESS paštomatų tinklą.<br>I.Danieliūtės nuotr.
 Įprastai siuntos šalies viduje keliauja apie 2–3 dienas siunčiant paštu, ir 1 darbo dieną per LP EXPRESS paštomatų tinklą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įprastai siuntos šalies viduje keliauja apie 2–3 dienas siunčiant paštu, ir 1 darbo dieną per LP EXPRESS paštomatų tinklą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-12-19 13:38, atnaujinta 2022-12-19 13:41

Gyventojai, norintys siųsti šventines dovanas per LP EXPRESS paštomatų tinklą, turėtų tai padaryti iki gruodžio 21–22 dienos. Jeigu siunčiama bus vėliau, deja, dėl išaugusio siuntų srauto jos gavėją gali pasiekti tik tarpušvenčiu. Paštas primena, kad „lpexpress.lt“ savitarnoje suformuotą siuntą galima be eilės palikti pašto skyriuje esančioje savitarnos zonoje, o jeigu siunčiate per LP EXPRESS – tereikės atsispausdinti siuntos lipduką ir jį užklijavus siuntą įdėti į paštomatą.

„Jeigu LP EXPRESS paštomatas, į kurį užsisakyta siunta, yra perpildytas, ją paliekame ir artimiausiuose paštomatuose, esančiuose ne didesniu nei 1,8 km atstumu.

Be to, vietoje praėjusiais metais buvusio siuntų išdavimo iš šalia perpildytų paštomatų stovinčių autobusiukų, šįmet keliose vietose klientams siūlome alternatyvą. Tai – galimybė siuntą atsiimti nelūkuriuojant lauke, o šalia paštomato esančiame pašto skyriuje. Apie tai klientas informuojamas trumpąja žinute.

Tuo atveju, jeigu klientas visgi teikia pirmenybę siuntos atsiėmimui iš paštomato, pastaroji į jį pristatoma vos atsiradus laisvai dėžutei“, – sako Lietuvos pašto Klientų patirčių valdymo departamento vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

LP EXPRESS primena, kad savitarnoje suformuotas paštomatines siuntas taip pat galima palikti pašto skyriuje, jeigu jis yra arčiau nei paštomatas, arba pastarasis yra užpildytas. Be to, tokia galimybe kviečiami pasinaudoti ir mažesnių miestelių gyventojai, kur nėra LP EXPRESS paštomato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.