Lietuva ir Lenkija toliau plėtos bendrus kelius: aptarė ir papildomas transporto jungtis su Ukraina

Susisiekimo ministras Marius Skuodis, lankydamasis Lenkijoje, su šios šalies transporto ministru Andrzejumi Adamczyku aptarė abiem šalims svarbios tarptautinės magistralės „Via Baltica“ rekonstrukciją ir bendradarbiavimą, kuriant naujus krovinių gabenimo koridorius tarp Baltijos jūros šalių uostų ir Ukrainos.

Su Lenkija tariamasi dėl papildomų transporto jungčių tarp Baltijos jūros šalių uostų ir Ukrainos.<br>Susisiekimo ministerijos nuotr.
Su Lenkija tariamasi dėl papildomų transporto jungčių tarp Baltijos jūros šalių uostų ir Ukrainos.<br>Susisiekimo ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 6:02 PM

Ministro M. Skuodžio teigimu, Lietuvos ir Lenkijos veiksmų koordinavimas ir bendras regioninių karinio mobilumo poreikių atstovavimas tarptautiniais formatais – itin svarbūs dabartiniame geopolitiniame kontekste. Abi šalys siekia didesnio Europinio finansavimo projektams, gerinantiems transporto ir logistikos jungtis visoje Vidurio ir Rytų Europoje bei prisidedantiems prie transporto jungčių su Ukraina plėtros.

„Šiandien su Lenkijos kolega tarėmės dėl sprendimų, kurie leistų sustiprinti Šiaurės–Pietų transporto koridorių, jungiantį Baltijos, Juodąją ir Egėjo jūras tiek keliais, tiek europiniu geležinkeliu. Kartu ieškome geriausių sprendimų, kurie padėtų spartinti strateginių infrastruktūros projektų įgyvendinimą“, – sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

Lietuva ir Lenkija ketina toliau plėtoti kelių jungtį per Aradnykų–Lazdijų sienos perėjimo punktą, svarstoma galimybė pratęsti Šiaurės–Baltijos jūros koridorių jungtimi per Lucką–Dorohuską. Taip pat planuojama parengti bendrą sąrašą projektų, praplečiančių transporto koridorių iki Ukrainos, ir bendrai kreiptis dėl finansinės paramos šių projektų įgyvendinimui iš ES finansinių instrumentų.

Pasak susisiekimo ministro, tiek Lietuva, tiek Lenkija aktyviai sieks tolesnės papildomos europinės paramos karinio mobilumo projektams ir dar aktyviau bendradarbiaus su Ukraina, organizuojant alternatyvius transportavimo maršrutus.

Tarpusavio ir tarptautinių logistikos jungčių gerinimo siekiai įtvirtinti Lietuvos ir Lenkijos transporto ministrų šių metų rugsėjį Vilniuje pasirašytame memorandume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.