Lenkijos degalų lyderė nepratęs naftos sutarties su Rusija

Pirmaujanti Lenkijos degalų bendrovė „PKN Orlen“ nepratęs sausį pasibaigsiančios naftos tiekimo sutarties su Rusijos „Rosneft“, pranešė bendrovės vadovas. „Orlen“ ilgalaikė sutartis su Rusija dėl naftos tiekimo baigiasi sausio mėnesį ir mes jos nepratęsiame“, – šeštadienį tviteryje parašė Danielis Obajtekas.

Pirmaujanti Lenkijos degalų bendrovė „PKN Orlen“ nepratęs sausį pasibaigsiančios naftos tiekimo sutarties su Rusijos „Rosneft“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pirmaujanti Lenkijos degalų bendrovė „PKN Orlen“ nepratęs sausį pasibaigsiančios naftos tiekimo sutarties su Rusijos „Rosneft“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 1:16 PM

„Jau kelerius metus „Orlen“ mezga pasaulinius ryšius ir diversifikuoja (tiekimo) kryptis, – pridūrė generalinis direktorius. – Mūsų bendradarbiavimas su (Saudo Arabijos naftos įmone) „Aramco“ yra vienas iš stabilaus tiekimo ramsčių“.

Praėjusią savaitę „PKN Orlen“ atstovė spaudai Edyta Olkowicz pranešė, kad bendrovė „2023 m. nustos vykdyti kitą Rusijos naftos tiekimo sutartį“, tuojau pat, kai tik bus įvestos Europos Sąjungos sankcijos. „Mes joms pasirengę“, – sakė ji.

Rusijai 2022 m. vasarį įsiveržus į Ukrainą, „Orlen“ atsisakė pirkti tanklaiviais vežamą Rusijos naftą.

E. Olkowicz taip pat sakė, kad šiuo metu „Orlen“ naftos perdirbimo gamyklos Lenkijoje, Čekijoje ir Lietuvoje 70 proc. žaliavos gauna ne iš Rusijos šaltinių, nors 2015 m. beveik 100 proc. buvo priklausomos nuo Rusijos.

Pagal sutartį su „Rosneft“ kas mėnesį „Orlen“ gauna 300 tūkst. tonų žalios naftos. Pagal antrąją sutartį su Rusijos „Tatneft“ Lenkijos bendrovė per mėnesį perka 200 tūkst. tonų žalios naftos, šios sutarties galiojimas baigiasi 2024 m. gruodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.