Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pietų Korėja persigalvojo – atšaukia draudimą importuoti sekso lėles

Pietų Korėjos pareigūnai panaikino sekso lėlių importo draudimą, rašo bbc.com.

Pietų Korėjos pareigūnai panaikino sekso lėlių importo draudimą.<br>Giulio Lapone / IPA/SIPA/Pixabay nuotr.
Pietų Korėjos pareigūnai panaikino sekso lėlių importo draudimą.<br>Giulio Lapone / IPA/SIPA/Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-01 15:44

Sprendimas priimtas po daugelį metų trukusių diskusijų apie tai, ar vyriausybė nesikiša į privatų žmonių gyvenimą.

Dabar leidžiama įvežti suaugusiųjų išvaizdos lėles, tačiau primenančias nepilnamečius ar realius asmenis, pavyzdžiui, įžymybes – vis dar draudžiama, pranešė Korėjos muitinės tarnyba.

Sekso lėlės Pietų Korėjoje nėra neteisėtos, tačiau nuo 2018 m. muitinės konfiskavo tūkstančius jų, remiantis įstatymu, kuriuo leidžiama riboti prekes, kenkiančias Pietų Korėjos tradicijoms ir visuomenės moralei.

Importuotojai iš pradžių kreipėsi į teismą su skundais, prašydami panaikinti draudimą ir leisti importuoti šias lėles. Jie teigė, kad gaminiai nepažeidžia žmonių orumo.

2019 m. Aukščiausiasis Teismas paliko galioti sprendimą, teigusį, kad sekso lėlės yra skirtos asmeniniam naudojimui ir priskiriamos tai pačiai kategorijai kaip ir pornografija, kuri yra griežtai reglamentuojama, bet teisėta.

Tačiau beveik ketvirtis milijono žmonių pasirašė peticiją, kuria siekta sustabdyti šių lėlių importą į Pietų Korėją. Neįvardytas peticijos autorius teigė, kad dėl lėlių gali padaugėti seksualinių nusikaltimų.

Situacija buvo išspręsta, kai muitinės pareigūnai nusprendė draudimą panaikinti. Pareiškime jie teigė, kad sprendimas priimtas išnagrinėjus naujausius teismo nuosprendžius ir atitinkamų vyriausybinių agentūrų, įskaitant Lyčių lygybės ir šeimos ministeriją, nuomones. Tai leidžia importuotojams atsiimti lėles iš muitinės.

Pietų Korėjos muitinės pareigūnai teigė vis dar turintys daugiau nei 1 tūkst. sekso lėlių, kurias į šalį bandyta importuoti per pastaruosius ketverius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.