Dalis „Maximos“ parduotuvių pirmadienį nebuvo atidarytos: paaiškino, kas nutiko Su trikdžiais susiduria ir „Lidl“

Dėl techninių kliūčių, susijusių su kasos aparatų sistemos pasikeitimais, pirmadienį neveikė daugiau nei 100 vieno didžiausių prekybos tinklų „Maxima“ parduotuvių, pranešė prekybos tinklas. Su trikdžiais susidūrė ir „Lidl“.

Prekybos tinklas „Maxima“ informuoja, kad dėl techninių kliūčių, susijusių su kasos aparatų sistemos konfigūraciniais pasikeitimais, šiuo metu dirba ne visos parduotuvės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prekybos tinklas „Maxima“ informuoja, kad dėl techninių kliūčių, susijusių su kasos aparatų sistemos konfigūraciniais pasikeitimais, šiuo metu dirba ne visos parduotuvės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Su kasų trikdžiai susiduria ir prekybos tinklas „Lidl“.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Su kasų trikdžiai susiduria ir prekybos tinklas „Lidl“.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 11:35 AM, atnaujinta Jan 2, 2023, 5:28 PM

16 val. 35 min. „Maxima“ informavo, kad šį rytą kilę kasos aparatų sistemos sutrikimai yra išspręsti ir visos parduotuvės vėl dirba įprastu režimu.

„Identifikavę problemą ją išsprendėme kartu su IT įmone, kuri ir valdo kasų informacinę sistemą. Kasų veikimas jau yra atstatytas, todėl visos parduotuvės vėl aptarnauja klientus. Atsiprašome klientų už patirtus laikinus nepatogumus“, – sako prekybos tinklo Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Julija Vasiljevienė.

Iki tol veikė tik dauguma savitarnos kasas turinčių „Maxima“ parduotuvių, jų – daugiau nei 140, o iš viso tokių parduotuvių yra 179.

„Atsiprašome klientų už laikinus nepatogumus, darome viską, kad kuo greičiau atstatytume kasos sistemos veikimą. Problema yra identifikuota ir sprendžiama, todėl tikimės, jog greitu metu visos „Maxima“ parduotuvės dirbs įprastai“, – pirmadienį per pietus teigė prekybos tinklo „Maxima“ Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Julija Vasiljevienė.

Kaip BNS sakė „Maxima“ Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Julija Vasiljevienė, gedimai nėra susiję su išmaniųjų kasos aparatų diegimu.

BNS anksčiau rašė, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nespėjo pasiruošti priimti elektroninių kasos aparatų duomenų iš didelių prekybos, viešojo maitinimo vietų įrenginių, todėl nuo 2023-ųjų sausio sistema dar neveikia.

„Maxima“ iš viso turi 251 parduotuvę, taigi pirmadienį nedirbo daugiau nei 100 prekybos vietų.

Kurios „Maxima“ parduotuvės dirbo, galima pasižiūrėti čia.

Trikdžių yra ir „Lidl“

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė BNS taip pat teigė, kad kai kuriose kasose buvo laikinų sutrikimų.

„Naudojame to paties tiekėjo fiskalinį sprendimą, todėl kai kuriose tradicinėse kasose susidūrėme su laikinais sutrikimais, tačiau didžioji dalis kasų, taip pat ir savitarnos kasos, kurias turime visose parduotuvėse, veikia sklandžiai“, – BNS nurodė L. Skersytė.

Ji pabrėžė, kad dėl kasos aparatų problemų nebuvo uždaryta nė viena parduotuvė.

Apie 17 val. „Lidl Lietuvos“ atstovė ryšiams su visuomene L.Skersytė nurodė, kad visose „Lidl“ parduotuvėse galima naudotis tiek paprastomis, tiek savitarnos kasomis.

„Anksčiau pasitaikė pavienių sutrikimų, tačiau jie šiuo metu beveik visur jau pašalinti“, – teigė prekybos tinklo atstovė.

Prekybos tinklo „Rimi“ atstovė Gabrielė Šerėnienė informavo, kad visos tinklo parduotuvės dirba normaliai.

„Dirbam kaip įprastinę dieną, kažkokių signalų neturėjome“, – BNS tvirtino ji.

„Iki“ atstovė Vaida Budrienė BNS teigė, kad tinklas problemų nepatiria: „Viskas veikia“.

„Norfos“ atstovas Darius Ryliškis BNS pabrėžė, kad veikia visos parduotuvės, trukdžių nebuvo: „Viskas gerai. Dirbam.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.