Ispanijos valdžia nori apkarpyti mokesčius – svarsto netaikyti PVM daliai maisto produktų

Ispanijos valdžia siūlo pusę metų netaikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) svarbiausiems maisto produktams – duonai, pienui, sūriams, vaisiams, daržovėms ir grūdams.

P.Sanchezas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
P.Sanchezas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Ispanijos valdžia siūlo pusę metų netaikyti PVM svarbiausiems maisto produktams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ispanijos valdžia siūlo pusę metų netaikyti PVM svarbiausiems maisto produktams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 9:13 AM

Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas pristatė 10 mlrd. eurų vertės paramos gyventojams paketą, kuriame numatyta keturių procentų PVM tarifą svarbiausiems produktams pusei metų sumažinti iki nulio. Taip pat siekiama sumažinti PVM aliejui ir makaronams nuo 10 iki 5 proc.

Madridas toliau ketina kompensuoti ir dalį elektros bei dujų kainos, taip pat bus draudžiama nutraukti jų tiekimą sumokėti negalintiems gyventojams. Pasak P.Sanchezo, bus apribotas ir būsto nuomos kainų didinimas, o priverstinis iškeldinimas sustabdytas.

Taip pat šalies valdžia pažadėjo po 200 eurų sieksiančias išmokas tiems namų ūkiams, kurių pajamos per metus yra mažesnės negu 27 tūkst. eurų. Tai jau šeštasis Madrido priemonių paketas nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios. Parama gyventojams Ispanijai jau kainavo 45 mlrd. eurų.

Toks kovos su infliacija būdas, atrodo, ima duoti vaisių. Liepą, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, vartojimo kainų lygis buvo 10,8 proc. didesnis, o lapkritį jis sumažėjo iki 6,8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.