Rusijos prekybos partnerės naftą perka žemiau lubinės kainos 

Lietuvos energetikos agentūros (LEA) vadovas Virgilijus Poderys teigia, kad 60 JAV dolerių viršutinė Rusijos naftos kainos riba, dėl kurios susitarė ES, jau turi matomą poveikį Rusijos prekybai. Anot specialisto, netgi tokios Rusijos partnerės kaip Kinija, Pakistanas ar Turkija perka naftą netgi mažesne kaina.

Gruodžio pradžioje įsigaliojo ES, Didžiojo septyneto (G7) ir Australijos susitarimas dėl 60 JAV dolerių už barelį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gruodžio pradžioje įsigaliojo ES, Didžiojo septyneto (G7) ir Australijos susitarimas dėl 60 JAV dolerių už barelį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 5:30 PM

„Dujų kainų lubos akivaizdžiai veikia Rusiją. Kaip žinia, didžiosios Vakarų šalys, kitaip tariant, tie globalūs Vakarai yra nustatę kainų ribą, kuri yra 60 dolerių už barelį. Ir aiškiai matyti, kad Rusija prekiauja žemiau tos kainos su šalimis, tokiomis kaip Kinija, Pakistanas, Turkija ar Indija. Tos šalys turi didesnę derybinę galią negu dabartinė Rusija, nes visos jos žino, kad Rusija daugiau kaip 60 dolerių nelabai kur gaus Vakarų pasaulyje. Tad jos tą kainą nuspaudžia“, – pirmadienį portalui „15min.lt“ komentavo V.Poderys.

LEA vadovas taip pat tvirtina, jog prognozuotą neigiamą kainų lubų poveikį Rusijos ekonomikai ir jos gebėjimui finansuoti karą prieš Ukrainą matysime jau greitai.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad gruodžio pradžioje įsigaliojo ES, Didžiojo septyneto (G7) ir Australijos susitarimas dėl 60 JAV dolerių už barelį. Juo siekiama apriboti Rusijos pajamas ir kartu garantuoti, kad Maskva ir toliau aprūpins pasaulinę rinką nafta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.