JAV lentynose – „Rokiškio sūrio“ produkcija, kurios pavadinime – rusiški rašmenys: D. Trumpa aiškina, kaip tai nutiko

JAV parduotuvės lentynoje – lietuviškas „Rokiškio sūrio“ sūris, pavadinimu „Роcсийсcкий“ („Rusiškas“). Tokią nuotrauką paskelbusi Kristina stebėjosi: „Lietuviškas sūris USA! Čia normaliai?“.

 D.Trumpa.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 D.Trumpa.<br> Lrytas.lt fotomontažas
D.Trumpa.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Trumpa.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Jatautaitės Stanevičienės nuotr.
K.Jatautaitės Stanevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 2:23 PM, atnaujinta Jan 10, 2023, 3:31 PM

Įmonės „Rokiškio sūris“ vadovas Dalius Trumpa „Rokiškio sirenai“ sakė, kad sūris „Rusiškas“ („Роcсийсcкий“) JAV rinkoje pardavinėjamas jau daugelį metų.

„Pavadinimas „Rusiškas sūris“ tapo bendriniu ir labiau apibrėžia sūrio tipą, o ne šalį, panašiai kaip „Olandiškas sūris“. Jį mes pardavinėjame tik į eksporto rinkas, pagrinde į tas šalis, kuriose yra nemažas kiekis emigrantų iš buvusio sovietinio bloko valstybių. Šio sūrio pardavimai sudaro vos 0,02 proc. nuo visos apyvartos“, – teigia D.Trumpa.

Bendrovės vadovo teigimu, AB „Rokiškio sūris“ į Rusiją jokių sūrių nebeveža jau nuo 2014 metų.

„Mes nuo pirmos Rusijos agresijos dienos visapusiškai solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis ir teikiame jiems įvairią pagalbą, nemokamai siųsdami jiems savo produkciją ar suteikdami gyvenamąjį plotą pabėgėlių šeimoms įmonės viešbutyje“, – pabrėžė įmonės direktorius.

Į šią situaciją netruko sureaguoti ir apžvalgininkas Marius Laurinavičius, savo feisbuko paskyroje akcentavęs, jog ši istorija ne vien apie „juos“, bet ir „apie mus“, kiek tai esą dar toleruosime ir visa tai tęsis.

„Bet labai jau iškalbingas paties „Rokiškio sūrio“ nenoras kažką paaiškinti. Kaip verslas turi, ką paaiškinti, jis dažniausiai pats nori paaiškinti, o ne bando slapstytis nuo būtinybės paaiškinti...“ – akcentavo M.Laurinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.