Mados namų „Dior“ viršūnėlėse – rokiruotės: jiems vadovauti turtingiausias pasaulio žmogus paskyrė savo dukterį

Turtingiausias pasaulio žmogus Bernardas Arnault paskyrė savo dukterį vadovauti mados namams „Dior“. B.Arnault paaukštino 47 m. Delphine Arnault pertvarkęs vertingiausios Europos bendrovės LVMH vadovybę.

B.Arnault su dukra Delphine.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
B.Arnault su dukra Delphine.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-12 11:30, atnaujinta 2023-01-12 12:25

LVMH priklauso aukščiausios klasės prekių ženklų, įskaitant „Fendi“ ir „Louis Vuitton“, portfelis, o jos vertė siekia apie 336 mlrd. svarų sterlingų (378,9 mlrd. eurų).

Iš pareigų pasitraukiantis „Dior“ vadovas Pietro Beccari pakeis ilgametį „Louis Vuitton“ vadovą Michaelą Burke'ą.

„Tiek D.Arnault, tiek P.Beccari yra gerai vertinami, todėl tai – logiškas paaukštinimas“, – sakė Šveicarijos banko „Credit Suisse“ analitikė Natasha Brilliant.

Visi penki B.Arnault vaikai užima vadovaujančias pareigas grupei priklausančiuose prekių ženkluose.

Pokyčiai, kurie įsigalios vasarį, įvyko po to, kai neseniai šeimos kontroliuojančiajai bendrovei vadovauti buvo paskirtas vyriausiasis B.Arnault sūnus Antoine'as Arnault, rašo „bbc.com“.

30-metis Alexandre Arnault yra atsakingas už „Tiffany“ produktus ir komunikaciją, o 28-erių Fredericas Arnault yra kito grupės prekės ženklo – „Tag Heuer“ – generalinis direktorius.

Jauniausias vaikas, 24 metų Jeanas Arnault, vadovauja „Louis Vuitton“ laikrodžių padalinio rinkodarai ir produktų kūrimui.

B.Arnault priklausančiose bendrovėse parduodamos prekės, tarp kurių ir prabangūs „Louis Vuitton“ lagaminai ir šampanas „Moet“ ir „Chandon“.

„Christian Dior“ kolekcijų pristatymuose Paryžiuje dalyvauja pasaulinės garsenybės, įskaitant K-pop žvaigždę Jisoo ir dainininkę Rihanną.

D.Arnault paliks vykdomosios „Louis Vuitton“ viceprezidentės pareigas, kurias ėjo nuo 2013 m. Kaip skelbia LVMH, vadovaujant D.Arnault, „Louis Vuitton“ pasiekė naujus pardavimų rekordus.

Panašūs pokyčiai pastaraisiais metais įvyko ir kitose didelėse mados bendrovėse. Milžinė „Inditex“, kuriai priklauso tokie prekių ženklai kaip „Zara“ ir „Massimo Dutti“, 2021 m. savo naująja pirmininke paskyrė įkūrėjo dukterį. Martai Ortegai tuo metu buvo 37 metai.

Mados namų „Prada“ vadovas Patrizio Bertelli neseniai pareiškė, kad tikisi per dvejus metus perduoti bendrovės valdymą sūnui Lorenzo.

B.Arnault 2022 m. gruodį aplenkė Eloną Muską ir tapo turtingiausiu pasaulio žmogumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.