„Amber grid“: dujų tiekimas dėl sprogimo Pasvalio rajone gyventojams nebus apribotas

Dėl sprogimo dujotiekyje Pasvalio rajone gamtinių dujų tiekimas nei Pasvalio, nei kitiems Lietuvos gyventojams nebus apribotas, sako Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

Dujotiekis.<br>V.Balkūno nuotr.
Dujotiekis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 8:28 PM

„Dujų tiekimas Pasvalio gyventojams nei Lietuvoje nebuvo ir nebus apribotas, šiuo dujotiekiu dujų tiekimas toliau bus vykdomas ir į Latviją, kai tik bus lokalizuoti darbai“, – per spaudos konferenciją penktadienio vakarą sakė N. Biknius.

Pasvalio rajone eina du lygiagretūs dujotiekiai, vienas pažeistas, kitas ne.

„Šiuo metu dirba „Amber Grid“ specialistai ir specialiosios tarnybos, iškart po įvykio buvo užsuktos dujotiekio sklendės, tarp sklendžių yra 18 kilometrų atstumas. Kol dujos tarp sklendžių išdegs, liepsna bus matoma. Ji ženkliai sumažėjusi“, – teigė N. Biknius.

Panevėžio policija apie 17 val. gavo pranešimą, kad Pasvalio Vienkiemių kaime, Joniškėlio gatvėje, sprogo dujotiekio vamzdis, jis dega atvira liepsna, siekiančia apie 50 metrų aukštį.

Sprogus magistraliniam dujotiekiui, dėl šios priežasties ties Valakėlių kaimu uždaryta kelio Šiauliai-Pakruojis-Pasvalys atkarpa, eismas nukreipiamas žvyrkeliu.

Pirminiais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.