Londono meras kerta be užuolankų – ragina vyriausybę pripažinti milžinišką „Brexit“ žalą

Londono meras Sadiqas Khanas ragina britų vyriausybę pripažinti „milžinišką žalą“, kurią šalies ekonomikai padarė „Brexit“. „Po dvejų neigimo ir išsisukinėjimo metų turime pažvelgti tiesai į akis: „Brexit“ neveikia“, – sakoma kalboje, kurią S.Khanas ketino pasakyti politikams ir ekonomikos atstovams ir kurios ištraukas gavo agentūra AFP.

Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Londonas.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-01-13 11:41, atnaujinta 2023-01-13 11:59

S.Khanas yra opozicinės Leiboristų partijos narys ir ilgametis „Brexit“ priešininkas.

Mėginimas visomis priemonėmis iš „Brexit“ padaryti sėkmės istoriją arba tiesiog ignoruoti jo padarinius nėra strategija, kuri garantuotų gerovę Londonui ar geresnę ateitį Jungtinei Karalystei (JK), sakoma toliau – „Negalime ramia sąžine apsimetinėti, kad tai nekenkia mūsų žmonėms ir mūsų įmonėms“.

S.Khano teigimu, Iždo departamentas dėl „Brexit“ nesurinko 40 mlrd. svarų (45 mlrd. eurų) mokesčių. „Būti meru ir tylėti būtų pareigos nevykdymas“, – sakoma kalbos tekste. Jis esą buvo išrinktas, nes žadėjo ginti visų londoniečių ir verslo pasaulio interesus. „Todėl negaliu tiesiog nutylėti didžiulių nuostolių, kuriuos daro „Brexit“, – mini S.Khanas.

Tačiau tai esą „nėra nepataisoma“. S.Khanas ragina „labiau derintis prie mūsų Europos kaimynių – atsisakyti šio kraštutinio ir kieto „Brexit“. Tai visų pirma reiškia „pragmatiškus debatus“ apie buvimo Muitų sąjungoje ir vidaus rinkoje privalumus.

Praėjus daugiau kaip šešeriems metams po „Brexit“ referendumo, ši tema JK vis dar vertinama labai prieštaringai. Nuomonės tyrimo instituto „YouGov“ apklausa lapkritį parodė, kad mažiau nei trečdalis britų galvoja, kad „Brexit“ buvo teisingas sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.