„Palemono keramikos gamykla“ svarstys, ar tęsti bendradarbiavimą su įmone, kurios patalpose kilo gaisras

Pirmadienio naktį AB „Palemono keramikos gamykla“ kilus gaisrui, buvo susirūpinta dėl galimos žalos aplinkai. Pirminiais duomenimis, degė talpos su riebalais, kurios sproginėjo.

Pirmadienio naktį AB „Palemono keramikos gamykla“ kilus gaisrui, buvo susirūpinta dėl galimos žalos aplinkai.<br>Asociatyvi A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pirmadienio naktį AB „Palemono keramikos gamykla“ kilus gaisrui, buvo susirūpinta dėl galimos žalos aplinkai.<br>Asociatyvi A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

Jan 16, 2023, 4:36 PM

Buvo nustatyta, kad gaisras kilo gamyklos teritorijoje esančiose bendrovei „Ramdega“ išnuomotose patalpose. Jo metu užsidegė ir apdegė dalis nuomininkui priklausančių įrengimų bei gamybinių žaliavų. Atvykę ugniagesiai gaisrą užgesino per porą valandų, institucijos pradėjo tyrimą įvykio priežastims ir aplinkybėms nustatyti, praneša gamyklos atstovai.

„Patalpas UAB „Ramdega“ yra išsinuomojusi mokslinei eksperimentinei tyrimų ir gamybinei (ūkinei) veiklai. Pagal sutartį, nuomininkas gali pradėti vykdyti sutartyje numatytą veiklą tik tuomet, jei turi visus jo vykdomai veiklai reikalingus leidimus, taip pat įsipareigoja griežtai laikytis patalpų ir inžinerinių tinklų eksploatavimo, sanitarijos ir vidaus tvarkos taisyklių.

Nuomininkas taip pat yra atsakingas už priešgaisrinių, darbų saugos ir elektros – saugos, aplinkosaugos reikalavimų ir taisyklių laikymąsi išsinuomotose patalpose ir aikštelėse“, – sakė „Palemono keramikos gamykla“ vadovas Marius Vaivada.

Jis pridėjo, kad gamykla padeda UAB „Ramdega“ likviduoti gaisro padarinius patalpose ir aplink esančioje teritorijoje. Vis dėlto, M. Vaivados teigimu, įvertinusi aplinkybes, gamykla spręs dėl tolimesnio bendradarbiavimo su UAB „Ramdega“.

ELTA primena, kad pirmadienio naktį apie pusę 3 buvo gautas pranešimas, kad Kaune Palemono keramikos gamyklos teritorijoje įsikūrusioje įmonėje dega talpos su riebalais. Į vietą nedelsiant išvyko aplinkos apsaugos pareigūnai.

Pareigūnams nuvykus į vietą, nuspręsta, jog reikalinga kviesti Aplinkos apsaugos agentūros laboratorijos darbuotojus, kad būtų paimti nuotekų mėginiai.

Preliminariais duomenimis degė talpos su riebalais, kurios sproginėjo. Gaisras lokalizuotas apie 3 val. ryto. Atlikus laboratorinius tyrimus ir įvertinus sudegusių medžiagų kiekį, bus priimti sprendimai dėl žalos aplinkai atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.