Bendrovė „Grill Keg“ sukūrė unikalias krosneles iš alaus statinių, kurios padės nesušalti nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams

Klaipėdos įmonė sukūrė unikalias Lietuvoje krosneles, specialiai pritaikytas patalpoms šildyti ir maistui gaminti ekstremaliomis karo sąlygomis, ir skelbia labdaros akciją be elektros likusiems ukrainiečiams – Siųsk šilumą Ukrainai.

Grilių gamintojai „Grill Keg“ iš metalinių alaus statinių sukūrė krosneles.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Grilių gamintojai „Grill Keg“ iš metalinių alaus statinių sukūrė krosneles.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Grilių gamintojai „Grill Keg“ iš metalinių alaus statinių sukūrė krosneles.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Grilių gamintojai „Grill Keg“ iš metalinių alaus statinių sukūrė krosneles.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-16 13:17

Grilių gamintojų „Grill Keg“ iš metalinių alaus statinių sukurtos krosnelės naudojamos palapinėse ir kitose nešildomose patalpose, kur glaudžiasi sugriautų namų gyventojai. Pirmoji krosnelių siunta gruodžio pradžioje jau išgabenta į Ukrainą. Ją nugabeno „Praeities Žvalgas“ komanda. „Kelionė dėl oro sąlygų buvo sudėtinga, tačiau visas krovinys, tame tarpe ir krosnelės buvo perduotas laiku, – sako Šarūnas Jasiukevičius. Antroji 200 krosnelių partija sėkmingai pasiekė Ukrainą. Tačiau poreikis vien Charkovo mieste yra didelis – 2500 krosnelių. Gavus prašymus ir iš Čerkasų, Donecko savivaldybių ir nevyriausybinių organizacijų, bendras poreikis jau padidėjo iki beveik 4100 krosnelių.

„Grill Keg“ vadovas ir akcijos organizatorius Martynas Žvigaitis teigia, kad idėja kilo kompanijos darbuotojams, bendradarbiaujant su paramą Ukrainai organizuojančiomis ne vyriausybėmis organizacijomis „United Bees“ ir „Vakarų istorijos fondas“.

„Mūsų produktai yra skirti taikos sąlygoms, maloniam laikui kartu su artimaisiais ir draugais. Tačiau vaizdai iš šąlančios Ukrainos neleido ramiai dirbti. Nusprendėme pritaikyti savo žinias ir sukurti krosnelę ne tik maistui gaminti, bet ir patalpoms šildyti. Esame grilių gamintojai, taip pat turime ilgametės patirties metalinių statinių perdirbimo rinkoje. Nedelsdami sukūrėme specialiai karo sąlygoms pritaikytą produktą – mobilią, lengvai montuojamą nerūdijančio plieno krosnelę. Ji yra patvari, mobili, funkcionali ir tvari, nes pagaminta iš perdirbimui skirtos alaus statinės“, – teigia Martynas Žvigaitis.

Ši akcija yra nukreipta ne į pinigus, o į konkretų daiktą, kurį nuperka patys aukotojai. Paramos Ukrainos žmonėms akcijos organizatoriai kviečia už savikainą, 135 eurus, nupirkti šias krosneles, o nevyriausybinės organizacijos „Vakarų istorijos fondas“ savanoriai organizuos jų transportavimą į Ukrainą.

„Parama kariuomenei labai svarbi karui laimėti. Tačiau Rusijos kare prieš Ukrainą ypač kenčia ir pagalbos šaukiasi paprasti žmonės, tapę sąmoningų priešo atakų aukomis. Praradę savo namus ir turtą, kad išgyventų karo sąlygomis, jie prašo ne pinigų, o elementarių dalykų – šilumos ir galimybės pasigaminti maistą. Nepamirškime, kad karas dar nesibaigė. Visi privalome padėti jį laimėti tam, kad jis nepersikeltų į mūsų namus,“ – teigia organizacijos „Vakarų istorijos fondas“ vadovas Aurimas Mockus.

Nupirkti ir padovanoti ukrainiečiams unikalią Lietuvoje sukurtą krosnelę galima „Grill Keg“ svetainėje: https://grillkeg.com/products/heating-cooking-keg-for-ukraine-donation. Kompanijos darbuotojai taip pat suteiks visą informaciją apie tai, kaip ir kada jūsų padovanota krosnelė pasieks ukrainiečių šeimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?