EK nuo energetinės krizės nukentėjusiam Lietuvos verslui skiria 200 mln. eurų paramą

Antradienį Europos Komisija (EK) patvirtino valstybės pagalbos priemonę, pagal kurią įmonės, nukentėjusios nuo energetinės krizės, galės pasinaudoti mokėjimo lengvatomis. Schema siekiama padėti Lietuvos verslui, kuris dėl vykstančio Rusijos karo prieš Ukrainą, susiduria su ekonominiais sutrikimais, praneša eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus biuras.

Antradienį EK patvirtino valstybės pagalbos priemonę, pagal kurią įmonės, nukentėjusios nuo energetinės krizės, galės pasinaudoti mokėjimo lengvatomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antradienį EK patvirtino valstybės pagalbos priemonę, pagal kurią įmonės, nukentėjusios nuo energetinės krizės, galės pasinaudoti mokėjimo lengvatomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-17 13:16

„Šiuo metu Lietuvos įmonės ir gyventojai susiduria su dideliais dujų, elektros, žaliavų ir maisto prekių kainų šuoliais, kurie, pirmiausia susidarė dėl Ukrainoje vykstančio karo ir Rusijai įvestų sankcijų.

Akivaizdu, kad šis ekonominis nestabilumas tęsis dar kurį laiką bei turės neigiamų pasekmių rinkai, todėl reikalinga valstybinė parama galinti padėti verslui išgyventi šį periodą. Džiaugiuosi dėl šios dienos Komisijos sprendimo ir esu įsitikinęs, kad tai bus reikšminga ir reali pagalba Lietuvos įmonėms, ypač atsižvelgiant į jos dydį“, – teigia už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas EK narys V. Sinkevičius.

Patvirtinai valstybės pagalbos priemonei skirta 200 milijonų Lietuvos biudžeto lėšų.

Schema buvo patvirtinta pagal EK komunikatą – Laikinąją valstybės pagalbos priemonių, skirtų ekonomikai remti krizės sąlygomis, reaguojant į Rusijos karą prieš Ukrainą, sistemą. Komunikatą EK priėmė 2022 m. kovo 23 d. ir paskutinį kartą iš dalies pakeitė spalio 28 d., pripažindama, kad Europos Sąjungos šalių ekonomika patiria didelių sunkumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.