Kompiuterių pramonės milžinė „Microsoft“ planuoja atleisti 10 tūkst. darbuotojų

„Microsoft“ rengiasi dar labiau sumažinti savo pasaulinę darbo jėgą, technologijų milžinei siekiant įveikti nepalankias ekonomines sąlygas, antradienį pranešė žiniasklaida. Kaip rašo laikraštis „The New York Times“, bendrovė tokį žingsnį žengia siekdama sumažinti išlaidas ir persiorientuoti į strateginius prioritetus, įskaitant dirbtinį intelektą.

„Microsoft“ rengiasi dar labiau sumažinti savo pasaulinę darbo jėgą.<br>Pixabay.com nuotr.
„Microsoft“ rengiasi dar labiau sumažinti savo pasaulinę darbo jėgą.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 10:14 AM, atnaujinta Jan 18, 2023, 5:15 PM

Skaičiuojama, kad birželio pabaigoje „Microsoft“ visame pasaulyje turėjo apie 221 tūkst. darbuotojų, tad bendra įmonės darbo jėga sumažės mažiau nei 5 proc. Atleidimai prasidės jau trečiadienį.

„Per savo 47 metų istoriją jau esame priėmę panašių sudėtingų sprendimų, siekdami išlikti svarbia šios pramonės, kuri yra negailestinga neprisitaikantiems prie pokyčių, įmone“, – sakoma „Microsoft“ vadovo Satya‘os Nadella‘os pranešime personalui. Anot jo, naujieji planai, apimantys išeitines išmokas ir kitas restruktūrizacijos išlaidas, bendrovei atsieis 1,2 mlrd. JAV dolerių (1,1 mlrd. eurų).

Pandemijos įkarštyje „Microsoft“, kaip ir kitos technologijų įmonės, vykdė intensyvią ekspansiją. Dėl išaugusios paklausos nuo 2019 m. ši bendrovė pasamdė daugiau kaip 75 tūkst. naujų darbuotojų. Nors „Microsoft“ metinės pajamos per trejus metus išaugo 58 proc., pastaruoju metu pakilus palūkanų normoms ir kilus recesijos grėsmei, bendrovė ėmė nerimauti dėl savo ateities perspektyvų. „Microsoft“ pranešė, kad spalį pasibaigusį ketvirtį jos augimo tempai pasiekė lėčiausius per penkerius metus.

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad „Microsoft“ rengiasi dar labiau sumažinti savo pasaulinę darbo jėgą, technologijų milžinei siekiant įveikti nepalankias ekonomines sąlygas, antradienį pranešė žiniasklaida.

Pasak „Bloomberg News“, kompiuterių pramonės milžinė gali paskelbti apie atleidimus savo inžinerijos padaliniuose jau trečiadienį.

Visgi „Microsoft“ atstovas spaudai pareiškė naujienų agentūrai AFP, kad bendrovė nekomentuos „gandų“.

Vašingtono valstijoje įsikūrusi bendrovė, kurioje, kaip teigia pramonės stebėtojai, dirba daugiau nei 220 tūkst. darbuotojų, pernai du kartus sumažino savo darbuotojų skaičių.

Nauji pranešimai apie atleidimus pasirodė likus savaitei prieš tai, kai „Microsoft“ turėtų paskelbti savo ketvirčio rezultatus.

„Per pastarąsias kelias savaites pastebėjome, kad labai sumažėjo darbuotojų skaičius „Salesforce“ ir „Amazon“, – pažymėjo finansinių paslaugų ir investicijų bendrovės „Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas.

„Wedbush Securities“ prognozuoja dar 5–10 proc. darbuotojų mažinimą technologijų sektoriuje.

„Daugelis šių įmonių leisdavo pinigus kaip devintojo dešimtmečio roko žvaigždės, o dabar jos privalo imtis išlaidų kontrolės, pasunkėjus makroekonominėms sąlygoms“, – teigė D. Ivesas.

Sausio pradžioje „Amazon“ paskelbė, kad planuoja atleisti daugiau nei 18 tūkst. darbuotojų.

Lapkritį „Meta“ pranešė atsisakysianti 11 tūkst. darbo vietų arba apie 13 proc. savo darbuotojų.

Rugpjūčio pabaigoje „Snapchat“ atleido apie 20 proc. savo darbuotojų – apie 1,2 tūkst. žmonių.

Sausio pradžioje IT grupė „Salesforce“ paskelbė atleidžianti apie 10 proc. savo darbo jėgos arba kiek mažiau nei 8 tūkst.

žmonių.

Spalį Elono Musko perimta „Twitter“ atleido maždaug pusę iš 7,5 tūkst. socialinės žiniasklaidos platformos darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.