Vilniaus soduose dešimtys namų stovi dujotiekio zonoje

Per Vilniuje, Salininkuose, esančius sodus driekiasi magistralinis dujotiekis, dėl kurio turėtų būti ribojamas teritorijos užstatymas, rašo portalas „lrt.lt“. Portale pateiktais duomenimis, pastatų skaičius didesnis, nei turėtų būti leidžiama.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 8:40 AM, atnaujinta Jan 18, 2023, 8:43 AM

Pasak portalo informacijos, kas atsakingas už esamą situaciją, neaišku, kadangi „Amber Grid“, kurios sutikimas statyboms yra būtinas dėl besidriekiančio magistralinio dujotiekio, sutikimų norintiems statyti naujus gyvenamuosius pastatus teigia nesuteikianti. Taip pat, pasak bendrovės atstovės, ši situacija susiformavusi dėl „istorinių aplinkybių“.

„Situacija dėl užstatymo pastatais Kelmijos sodų bendrijų teritorijose susiklostė ir dėl istorinių aplinkybių: dalis Kelmijos sodų teritorijoje esančių pastatų, viršijančių pirmai vietovės klasei nustatytą užstatymo normatyvą, buvo pastatyti dar prieš įsigaliojant dabar taikomiems ribojimams, įtvirtintiems teisės aktuose“, – „lrt.lt“ teigė „Amber Grid“ atstovė Laura Šebekienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.