Įvardijus rekordinę JAV skolą J. Bidenas liko be žado: siūlys ne tik didinti mokesčius

Jungtinės Valstijos 2022-uosius metus užbaigė su rekordine 31 trilijono ir 400 milijardų skola. Iždo sekretorė Žanet Jelin informavo kongreso lyderius, kad jos departamentas pradeda taikyti ypatingas grynųjų pinigų valdymo priemones, kurios galėtų Jungtines Valstijas atitolinti įsipareigojimų nevykdymą iki birželio 5 dienos.

J.Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 4:32 PM, atnaujinta Jan 23, 2023, 4:33 PM

Dėl valstybės skolos prezidentas Joe Bidenas kalbėsis su naujuoju Atstovų rūmų pirmininku Kevinu Makarčiu. Planuojama didinti Jungtinių Valstijų skolos lubas ir mažinti vyriausybės išlaidas.

„Skola, kurią mokame – apie tai diskutuosime su naujuoju Atstovų rūmų daugumos lyderiu. Skolos susikaupė per daugiau nei 200 metų. Daugiau nei 200 metų... Tai – ne pokštas. Skola viršija 31 trilijoną dolerių. Ir ketvirtadalis tos skolos sukaupta per ketverius D.Trumpo metus.

Nesutariama, kokias išlaidas karpyti. Bet kalba ne tik apie karpymą – ir apie mokesčių didinimą. Amerikoje yra 745 ar 750 milijardierių. Vidutinis jų mokamas mokesčių tarifas yra 2 proc. Manau, kad būdamas milijardieriumi turėtum mokėti šiek tiek daugiau nei 2 proc.“, – kalbėjo J. Bidenas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.