„Vilniaus baldai“ dalį darbuotojų išleidžia į prastovas

Viena didžiausių korpusinių baldų gamybos įmonių Lietuvoje „Vilniaus baldai“ nuo vasario į prastovas išleis dalį darbuotojų. Pasak įmonės atstovės, šis sprendimas laikinas, mat metų pradžioje paprastai sumažėja užsakymų.

Efektyvinant pamainų darbą, mažiau nei penktadalis įmonės darbuotojų bus išleisti į prastovas vasario mėnesiui.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Efektyvinant pamainų darbą, mažiau nei penktadalis įmonės darbuotojų bus išleisti į prastovas vasario mėnesiui.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 3:23 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 3:31 PM

„Pirmieji metų mėnesiai istoriškai visada yra susiję su mažesnėmis gamybos apimtimis dėl žemesnio užsakymų kiekio, vėliau metų bėgyje užsakymų lygis bei atitinkamai gamybos apimtys atsistato ir toliau auga.

Šiuo metu, sausio mėnesį, įmonėje neturime į prastovas išleistų žmonių. Dabar peržiūrime vasario mėnesio darbo grafiką, siekdami optimizuoti gamybos procesą, atsižvelgiant į pardavimų svyravimus dėl sezoniškumo. Efektyvinant pamainų darbą, mažiau nei penktadalis įmonės darbuotojų bus išleisti į prastovas vasario mėnesiui“, – naujienų portalui „delfi.lt“ komentavo „Vilniaus baldai“ personalo vadovė Miglė Banevičiūtė.

Anot jos, jau kurį laiką bendrovė nebevykdo aktyvios darbuotojų samdos. „Dėl tokių veiksnių kaip elektros kaina, žaliavos situacija rinkose ir pasaulinė paklausa buvo ir išlieka neapibrėžta. Dėl šios priežasties jau kurį laiką ateitį planuojame konservatyviai“, – kalbėjo M.Banevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.