Vito Vasiliausko karjeroje – pokyčiai: štai kur dabar darbuosis

Buvęs ministrės pirmininkės patarėjas ir Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas oficialiai pradeda eiti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vykdomojo direktoriaus pareigas ir ateinančius trejus su puse metų bus pagrindinis Šiaurės ir Baltijos šalių (ŠBŠ) grupės atstovas šioje organizacijoje. Jis pakeis pastaruosius trejus metu šias pareigas ėjusį suomį Mika Pösö, praneša Lietuvos bankas.

V.Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-24 08:29, atnaujinta 2023-01-24 08:36

V.Vasiliauskui tapus vykdomuoju direktoriumi, Lietuvai kartu su Latvija ir Estija taip pat tenka atsakomybė užtikrinti, kad būtų tinkamai parengtos ir suderintos visų ŠBŠ pozicijos svarbiausiais Vykdomojoje valdyboje svarstomais klausimais.

Atitinkamai Lietuvos bankas, kaip Lietuvai TVF atstovaujanti institucija, taps pirmininkaujančia ŠBŠ grupės institucija, kuri kartu su Latvijos ir Estijos centriniais bankais turės įgyvendinti sklandų pozicijų formavimo ir koordinavimo tarp ŠBŠ sostinių procesą, teigiama pranešime.

TVF vykdomąją valdybą sudaro 24 direktoriai, kurie atstovauja visoms 190 šalių narių. Lietuva priklauso ŠBŠ grupei, kurios narės taip pat yra Latvija, Estija, Suomija, Švedija, Norvegija, Danija ir Islandija.

V.Vasiliauskas premjerės Ingridos Šimonytės patarėju dirbo nuo 2021 m. rugsėjo, prieš tai jis 10 metų buvo LB valdybos pirmininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.