Paskelbtas tvariausių pasaulio bendrovių reitingas: jame – ir didžiausia dyzelino iš atsinaujinančių šaltinių gamintoja „Neste“

Specializuota žiniasklaidos ir investicijų bei finansų tyrimų bendrovė „Corporate Knights“ įvertino daugiau nei 6700 įmonių ir paskelbė 100 tvariausių bendrovių reitingą. Didžioji dalis į jį patekusių įmonių priklauso informacinių technologijų (20 proc.) ir finansinių paslaugų (15 proc.) sektoriams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Degalinė NESTE.<br>T.Bauro nuotr.
Degalinė NESTE.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 10:05 PM

Reitinguojamos kompanijos buvo vertinamos atsižvelgiant į 25 veiklos rodiklius: aplinkosaugos, investicijų ir pajamų tvarumo, išteklių, personalo, finansų, tiekėjų vykdomos veiklos valdymo ir kt. Rengiant sąrašą iš viso buvo įvertinta daugiau nei 6720 įmonių, kurių metinės pajamos viršija 1 mlrd. JAV dolerių.

Tvariausių pasaulio įmonių viršuje šiais metais atsidūrė JAV metalų perdirbimo pramonės bendrovė „Schnitzer Steel Industries“, antroje – danų vėjo energijos turbinų gamintoja „Vestas Wind Systems“, pernai užėmusi pirmąją vietą. Trečioji vieta atiteko australų logistikos kompanijai „Brambles“.

Septynioliktą kartą iš eilės į šį reitingą įtraukta ir didžiausia dyzelino iš atsinaujinančių šaltinių gamintoja „Neste“.

„Mums, kaip didžiausiai dyzelino iš atsinaujinančių žaliavų gamintojai, būti tarp pasaulio tvarumo lyderių – svarbus pripažinimas. Tvarūs sprendimai, kuriantys vertę klientui, partneriams ir visuomenei, ir toliau lieka svarbiausiu mūsų strateginiu tikslu“, – teigia „Neste Lietuva“ generalinė direktorė Julija Matisonė.

Pasak jos, kompanija užsibrėžė iki 2030 m. Porvo naftos perdirbimo gamyklą padaryti tvariausia Europoje, o iki 2035 m. pasiekti anglies dvideginio atžvilgiu neutralią gamybą. Taip pat siekiama iki 2030-ųjų padėti savo klientams sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas bent po 20 mln. tonų kasmet.

„Corporate Knights“ tvariausių pasaulio verslų rinkimus rengia ir 100 tvariausių įmonių sąrašą sudaro nuo 2005 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.