I. Laursas netiki, kad šiemet patirsime recesiją: statistika ir politikų kalbos atsilieka

Fondo „Nexture Ventures“ vadovas Ilja Laursas tvirtina, kad 2023 metais ekonominė recesija neįvyks, kadangi tikrasis ekonominis nuosmukis prasidėjo dar koronaviruso pandemijos laikotarpiu. Anot jo, gamybos ir vartojimo mastai šiuo laikotarpiu buvo smarkiai sumažėję ir atsigauna tik dabar.

I.Laursas.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Laursas.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Laursas tvirtina, kad 2023 metais ekonominė recesija neįvyks.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Laursas tvirtina, kad 2023 metais ekonominė recesija neįvyks.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2023, 10:21 AM

„Aš manau, kad mes jau nuo COVID pradžios gyvename recesijoje, nes recesija prasideda ne tada, kai statistika tą rodo, o kai žmonės pradeda gaminti mažiau prekių ir paslaugų.

Tikroji situacija yra tokia, kad per pandemiją sėdėjome karantine ir matuodami gamybą matome, kad visa ekonomika buvo kritusi. Bet pinigine prasme ne paslaptis, kad valstybė išgelbėjo tą statistinę dalį tiesiog „prikepdama“ pinigų ir juos dalindama visiems. Tai puikiai atsiliepė visoms statistinėms eilutėms“, – pirmadienį „Žinių radijui“ aiškino I. Laursas.

Investuotojas tikino, kad šiais metais jau matomas visų ekonominių rodiklių augimas, tai galima laikyti po recesijos atėjusiu rinkos atsigavimu. Pasak jo, visuomenėje girdimos kalbos dėl ateinančio nuosmukio yra paremtos pasenusiais faktais.

„Investuotojai yra pripratę matuoti tikrąją recesiją. Realybė tokia, kad nuo metų pradžios, nesvarbu kuriuos rodiklius žiūrėsime, visi ekonominiai rodikliai greitai kyla į viršų. Investuotojų interpretacija reiškia, kad rinka jau susigaudė ir vėl vyksta augimas, nors populiarioji retorika, visų pirma politikų, smarkiai atsilieka“, – teigė I. Laursas.

„Rinka visada daug anksčiau žino apie recesijas ir augimus negu politikai arba statistika“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.