Piratinės svetainės „filmai.in“ administratorius gavo solidžią baudą, areštuotas jo turtas už 200 tūkst. eurų

Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo daugiau nei 5 metus trukusią baudžiamąją bylą, kurioje du Lietuvos piliečiai buvo teisiami dėl piratinės svetainės „filmai.in“ administravimo 2010–2017 m. „Filmai.in“ svetainėje be autorių teisių subjektų leidimo buvo skelbiami ir atgaminami filmai, kuriuos registruoti vartotojai už atlygį galėjo žiūrėti tiesiogiai arba juos atsisiųsti į savo kompiuterius.

„Filmai.in“ byla teisme nagrinėta 5 m.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Filmai.in“ byla teisme nagrinėta 5 m.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Filmai.in“ byla teisme nagrinėta 5 m.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Filmai.in“ byla teisme nagrinėta 5 m.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2023, 5:56 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 6:00 PM

Kauno apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį vieno asmens atžvilgiu, o kitą išteisino. Nuteistajam asmeniui buvo paskirta 15 tūkst. eurų dydžio bauda, iš jo priteisti 38 tūkst. eurų Lietuvos autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacijos „LATGA“ naudai ir virš 11 tūkst. eurų „All Media Lithuania“ (TV3 televizija) naudai pagal pateiktus civilinius ieškinius. Taip pat iš nuteistojo buvo konfiskuotas turtas už beveik 200 tūkst. eurų.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija ne kartą buvo priėmusi sprendimus blokuoti šią interneto svetainę bei sukurtas jos kopijas. LRTK taip pat kreipėsi į finansines institucijas, kad būtų nutraukti mokėjimai 14 asmenų, kurie vykdė neteisėtą veiklą minėtoje interneto svetainėje.

LRTK yra išsiuntusi daugiau nei 20 prašymų tarptautinėms finansinėms platformoms (įskaitant „PayPal“, „Stripe“, „Selly“) dėl autorių teises pažeidžiančios veiklos nutraukimo.

LRTK taip pat nuolat stebi socialinius tinklus ir informuoja tų tinklų administratorius dėl paskyrų ir virtualių grupių, susijusių su autorių teisių pažeidimais, pašalinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.