„Pigu.lt“ įsitvirtino e. komercijos projektų reitingo viršūnėje

E. prekybos centras „Pigu.lt“ užėmė pirmąją vietą TOP 100 Lietuvos e. projektų reitinge, kurį pagal klientų srautus sudaro agentūra „BPN Intense“. Lyderių pozicijose 2022-aisais įsitvirtino ir kitos „PHH Group“ bendrovės, veikiančios Latvijoje ir Estijoje. E. prekybos centras „220.lv“ užėmė pirmąją reitingo vietą, o „Kaup24.ee“ atsidūrė antrojoje, nusileidusi tik „Telia“ kompanijai.

Pigu.lt parduotuvė.<br>T.Bauro nuotr.
Pigu.lt parduotuvė.<br>T.Bauro nuotr.
„Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė.<br>„Pigu.lt“ nuotr.
„Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė.<br>„Pigu.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-31 11:48

„Kas mėnesį atliekamas tyrimas, kurio duomenimis, visus 2022 metus buvome pačioje reitingo viršūnėje, rodo tiek visos e. komercijos rinkos, tiek ir konkrečiai mūsų e. prekybos centro stiprybę. Paklojome tvirtus pamatus tolesnei plėtrai, kurią kryptingai planuojame ir praktiškai kuriame nuo pat savo veiklos pradžios“, – sako „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė.

Anot jos, raškyti sėkmės vaisius kompanijai leidžia nuosekliai įgyvendinama strategija auginti išorinių pardavėjų ratą „Pigu.lt“ Marketplace platformoje.

„Didesnis pardavėjų skaičius internete pritraukia daugiau pirkėjų. Tai – pamatinis prekybos principas, kurį istorikai pastebėjo Stambulo turguje Grand Bazaar dar 15 amžiuje. Šioje situacijoje laimi visi: ir pirkėjai, ir pardavėjai“, – konstatuoja G. Vilkė.

Jos teigimu, „Pigu.lt“ atliepia klientų poreikį apsipirkti racionaliai – e. prekybos centre rasti platų prekių asortimentą ir geriausius kainos pasiūlymus, o savo užsakymų sulaukti maksimaliu greičiu, šiuo metu įmanomu rinkoje.

Agentūra „BPN Intense“, vertindama ir lygindama pritraukiamus klientų srautus e. svetainėse, indeksą skaičiuoja sistemindama duomenis iš skirtingų išorinių e. komercijos statistikos platformų: „SimilarWeb“, „SEMrush“, „Ahrefs“, „Alexa“ ir kitų. Internautų apsilankymų skaičiai e. svetainėse yra indeksuojami ir apytiksliai atspindi faktinius srautus. Sudarydama reitingą agentūra naudoja „IPG Mediabrands“ tinklo indeksavimo ir rodiklių lyginimo metodologiją.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse ir Suomijoje e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo Marketplace’ą ir e. parduotuves Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomoje Marketplace ekosistemoje (e. prekyvietėse) prekiauja daugiau nei 4 000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 3 mln. prekių. Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.