Teismas nutraukė N. Numos ir VMI bylą

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir pagrindiniam „Vilniaus prekybos“ akcininkui Nerijui Numai taikiai susitarus ir verslininkui jau sumokėjus dalį jam paskaičiuotos gyventojų pajamų mokesčio (GPM) skolos, teismas priėmė jo prašymą atsisakyti skundo ir bylą nutraukė.

 N.Numa.<br>T.Bauro nuotr.
 N.Numa.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 2:39 PM

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) tokią nutartį priėmė antradienį, naujienų agentūrai BNS pranešė teismo atstovas Audris Kutrevičius.

Gruodžio pabaigoje abi pusės pasirašė taikos sutartį, tačiau jos turinys neatskleidžiamas. N.Numos šeimos biuro atstovas Lukas Radžiūnas antradienį BNS sakė, kad sutartą sumą N.Numa pervedė VMI gruodžio 20-ąją, tą pačią dieną, kai buvo pasirašyta sutartis.

L.Radžiūnas nei anksčiau, nei dabar nepatvirtino neoficialių BNS žinių, kad skolos suma su delspinigiais ir bauda siekia apie 5 mln. eurų. BNS žiniomis, taikos sutartimi ji gerokai sumažinta.

2017-aisiais mokestinį tyrimą pradėjusi VMI nurodė N.Numai sumokėti viešai neįvardijamą sumą GPM, tačiau verslininkas nesutiko ir ginčijo ją teisme.

BNS žiniomis, ginčas vyko dėl daugiau nei 19 mln. eurų, išmokėtų N.Numai sumažinus jo valdomos Kipro bendrovės „Amarentio Holdings Limited“ įstatinį kapitalą. Bylą dėl su šia išmoka susijusių sandorių nagrinėja Nyderlandų teismas – Amsterdamo apeliacinis teismas pernai balandį atmetė prašymą nutraukti jo pradėtą tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?