Sako, kad Kiniją džiugina pasisakymai apie valdančiųjų ryšių tyrimą su Taivano paramą gavusiomis įmonės

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad dalies parlamento opozicijos atstovų raginimas inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl galimų valdančiųjų ryšių su Taivano investicijų sulaukusiomis įmonėmis, yra pareiškimai, džiuginantys Pekiną. Pasak jos, Seimo mažumai derėtų pasikviesti su Taivanu bendradarbiaujančias įmones ir įsitikinti, kad investicijos į verslus plūsta ne dėl neva turimų ryšių su daugumos koalicija, bet dėl įmonių kompetentingumo.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Feb 1, 2023, 9:30 AM, atnaujinta Feb 1, 2023, 10:20 AM

„Matyt Kinija dėl tokių mūsų kai kurių opozicijos atstovų pasisakymų džiaugiasi. Bet jei rimtai, aš manau, kad pakaktų opozicijos politikams tiesiog pasikviesti investicijas gavusių įmonių atstovus ir pakalbėti su jais apie tai, kokio išmanumo dalykai yra tie, kuriuos jie išranda, su kuriais jie dirba.

Tai, manau, išsklaidytų abejones, nes tai yra visgi kompetencijos dalykai, tai yra įmonės, kuriomis galime pagrįstai didžiuotis. Tai yra aukštosios technologijos, kurios, sakyčiau, daro įspūdį ne tik Lietuvoje, bet visame pasaulyje“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė parlamento vadovė.

„Čia tas atvejis, kai reikėtų didžiuotis ir džiaugtis, kad mūsų žmonės yra tokie talentingi, o ne kišti pagalius į ratus“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Seimo opozicinės frakcijos užsiminė apie tyrimą dėl galimų valdančiųjų ryšių su Taivano investicijų sulaukusiomis įmonėmis po to, kai naujienų portalo tv3.lt paskelbė informaciją apie galimus koalicijos partijų finansinius ryšius su įmonėmis, sulaukusiomis ypatingos Vyriausybės pagalbos bei protegavimo Taivano paramos bei investicijų skirstymo procese.

Paskelbtos publikacijos duomenimis, taivaniečių investicijų sulaukė ir kelios įmonės, kurių vadovai demonstruoja palankumą valdantiesiems, dalyvaudami palaikymo renginiuose ir net finansiškai remdami Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei Laisvės partijas.

Panašią iniciatyvą pasiūlė ir Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis. Pasak jo, galimus ir įtarimą keliančius ryšius galėtų ištirti ne speciali Seimo suburta grupė, bet Antikorupcijos komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.