Vežėjams – svarbi žinia iš Ukrainos: nustojo galioti pusmetį trukusi išimtis

Ukrainos keliais krovinius vežantiems Lietuvos bei kitų šalių vežėjams teks prisitaikyti prie nuo vasario 1 d. įsigaliojusių pokyčių – sustabdyta anksčiau taikyta išimtis, leidusi per Ukrainos teritoriją importuoti, eksportuoti ir tranzitu gabenti tam tikrų kategorijų prekes, nepateikiant muitų ir mokesčių garantijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Visos prekės, kurios bus gabenamos Ukrainos teritorijoje, nuo šiol turės būti padengtos muitinės mokesčiais.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Visos prekės, kurios bus gabenamos Ukrainos teritorijoje, nuo šiol turės būti padengtos muitinės mokesčiais.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-09 11:36

Pasak Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo, tai reiškia, kad visos prekės, kurios bus gabenamos Ukrainos teritorijoje, nuo šiol turės būti padengtos muitinės mokesčiais, o vežėjai dėl to gali patirti didesnes laiko bei finansines sąnaudas.

„Transporto sektoriaus įmonės išgyvena nelengvą laikotarpį, tad taikytos išimtys vežėjams buvo tikrai naudingos. Jos palengvindavo prekių judėjimą, o tai labai svarbu atstatinėjant dėl karo sutrikusias logistikos grandines. Neabejotinai tai ir naudinga Ukrainai, į kurią kur kas greičiau patekdavo šaliai svarbiausios prekės ir gaminiai.

Lietuvos vežėjų kroviniai į Ukrainą bendrame kontekste nesudaro pačios reikšmingiausios dalies, vis tik galimybės nemokėti muito mokesčių įmonėms leisdavo sutaupyti tūkstančius eurų, kas yra be galo svarbu šiais gana sudėtingais ekonomikai laikais, ypač mažiesiems ir smulkiesiems vežėjams“, – sako Z. Buivydas.

Primenama, kad per Ukrainos teritoriją, importuoti, eksportuoti ir tranzitu gabenti tam tikrų kategorijų prekes nepateikiant muitų ir mokesčių garantijos buvo leidžiama nuo pernai metų rugsėjo 27 d., pagal Ukrainos ministrų kabineto nustatytą tvarką.

Gabenti buvo galima tokių kategorijų prekes kaip gyvūninės ir augalinės kilmės produktai, neorganinės chemijos produktai, odos bei medienos produktai, popieriniai, stiklo gaminiai ir t. t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.