Pasaulio banko vadovas netikėtai paskelbė apie atsistatydinimą

Pasaulio banko vadovas Davidas Malpassas netikėtai paskelbė apie savo atsistatydinimą. Jis iš pareigų pasitrauks fiskalinių metų pabaigoje birželį, pranešė Vašingtone įsikūręs bankas. „Po didelės pažangos ir nuodugnių svarstymų“ jis norįs imtis naujų iššūkių, sakoma pranešime.

D.Malpassas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Malpassas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2023, 9:27 AM

D. Malpassas atsistatydins likus metams iki Pasaulio banko vadovo kadencijos pabaigos. D. Malpassas smarkiai kritikuojamas dėl savo pozicijos klimato kaitos klausimu. Jis kaltinamas neigiąs klimato krizę.

Rugsėjį ekonomistas vengė atsakyti į klausimą, ar iškastinio kuro deginimas prisideda prie visuotinio klimato šilimo. Vietoj to jis pareiškė: „Aš nesu mokslininkas.“ Dėl to Pasaulio banko vadovas sulaukė didelės kritikos, be kita ko, iš Baltųjų rūmų.

D. Malpassas Pasaulio banko prezidentu tapo 2019 metais pasiūlius tuometiniam JAV prezidentui Donaldui Trumpui. Jis į postą buvo paskirtas penkeriems metams.

Pasaulio bankas neturtingoms šalims skolina lėšas palankiomis sąlygomis, siekdamas stiprinti jų ekonomiką ir mažinti skurdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.