Vengrija dėkoja Kinijai už milijardines investicijas į „gigafabriko“ statybas: tuo patenkinti ne visi

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto po pirmadienį Budapešte vykusių derybų padėkojo Kinijos vyriausiajam diplomatui Wang Yi už dideles Pekino investicijas Vengrijoje.

Vengrija, Kinija.<br>Lrytas.lt koliažas, pexels nuotr.
Vengrija, Kinija.<br>Lrytas.lt koliažas, pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 11:24 AM

„Didžiausios kada nors Vengrijoje padarytos investicijos yra Kinijos investicijos“, – sakė P. Szijjarto, kaip praneša valstybinė naujienų agentūra MTI.

Jis turėjo omenyje gamyklą, statomą netoli rytinio Vengrijos miesto Debreceno. Joje bus gaminamos baterijos elektromobiliams.

Kinijos bendrovė CATL stato „gigafabriką“, kuriame dirbs iki 9 000 darbuotojų, o investicijos sieks 7,8 mlrd. eurų. Dėl savo masto projektas sulaukė didžiulės aplinkosaugininkų ir susirūpinusių vietos gyventojų kritikos.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sekmadienio vakarą priėmė Wangą „privačios vakarienės“, pranešė MTI.

Kinijos pareigūnas, vadovaujantis Centrinei užsienio reikalų komisijai Pekine, „labai vertina draugišką Kinijai Vengrijos politiką“, MTI citavo Wangą.

ES ir NATO narė Vengrija ne kartą balsavo prieš tarptautinius pareiškimus, smerkiančius Kiniją už žmogaus teisių pažeidimus. Dėl Budapešto pozicijos ES dažnai nepavyksta priimti bendrų sprendimų Kinijos atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.