Mano, kad E. Musko veikla „Twitter“ smukdo „Tesla“ pardavimus, tačiau jis atkerta – yra atvirkščiai

Elonas Muskas neigia, kad jo socialinių tinklų platformos „Twitter“ naudojimas kenkia elektromobilių gamintojos „Tesla“ pardavimams. Pokalbio su investuotojais metu E.Muskas buvo paklaustas, ar jo „politinė įtaka“ „Twitter“ kenkia „Tesla“ prekės ženklui. „Manau, kad „Twitter“ iš tikrųjų yra neįtikėtinai galingas įrankis, skatinantis „Tesla“ paklausą“, – sakė E.Muskas.

E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pokalbio su investuotojais metu E.Muskas buvo paklaustas, ar jo „politinė įtaka“ „Twitter“ kenkia „Tesla“ prekės ženklui.<br>Unsplash.com nuotr.
Pokalbio su investuotojais metu E.Muskas buvo paklaustas, ar jo „politinė įtaka“ „Twitter“ kenkia „Tesla“ prekės ženklui.<br>Unsplash.com nuotr.
Pokalbio su investuotojais metu E.Muskas buvo paklaustas, ar jo „politinė įtaka“ „Twitter“ kenkia „Tesla“ prekės ženklui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pokalbio su investuotojais metu E.Muskas buvo paklaustas, ar jo „politinė įtaka“ „Twitter“ kenkia „Tesla“ prekės ženklui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 26, 2023, 8:07 PM

Milijardierius, kuris yra „Tesla“ generalinis direktorius, sakė, kad jo 127 milijonai sekėjų socialinio tinklo platformoje „rodo, kad esu pakankamai populiarus“, rašo BBC.

Jis šiuo metu taip pat turi ir teismo bylą, kurioje kaltinamas investuotojų apgaudinėjimu. 2018 m. „Twitter“ jis paskelbė, kad svarsto, kad „Tesla“ bus privati. Įmonės akcijų kaina pakilo iki sandorio įgyvendinimo.

Visai neseniai jis taip pat pasisakė ir apie Rusijos sukeltą karą Ukrainoje. Kalbėdamas apie taikos planą, pateikė vieną iš siūlymų, kuriuo Ukraina perleistų Krymą Maskvai, kuris dar 2014 m. okupuotas pačios Rusijos.

Jis investuotojams pasakė: „Aš tikrai skatinčiau visų rūšių įmones, tiek automobilių pramonę, tiek kitas, daugiau naudotis „Twitter“ ir naudoti savo „Twitter“ paskyras įdomiais, informatyviais, linksmais būdais, o tai padės joms paskatinti pardavimą. Kaip ir su „Tesla“.

Po tokių pareiškimų, „Tesla“ akcijų kaina pernai smuko kone dviem trečdaliais – nerimaujama, kad kompanija praranda pranašumą.

Kiek vėliau „Tesla“ paskelbė, kad paskutinio 2022 m. ketvirčio pardavimai išaugo 37 proc. iki 24,3 mlrd. JAV dolerių, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Buvo tikimasi, kad pajamos padidės 24 mlrd. Pelnas išaugo 59 proc. iki 3,7 mlrd.

„Elono Musko įsiveržimas į lyderystę socialinėje žiniasklaidoje per „Twitter“ perėmimą kėlė grėsmę prarasti pasitikėjimą, nes investuotojai nerimauja dėl E.Musko gebėjimo vadovauti abiem bendrovėms“, – komentavo akcijų analitikė Sophie Lund-Yates.

Ji pridūrė, kad teismo byla buvo „dar vienas blaškymas“.

E.Muskas: „Kaina tikrai svarbi“

Per visus metus „Tesla“ klientams pristatė rekordinį 1,3 mln. automobilių skaičių.

Bendrovė neseniai sumažino kai kurių transporto priemonių, tokių kaip „Model 3“ ir pigiausio „Model Y“ automobilio, kainas. Tai sulaukė kritikos iš kai kurių žmonių, kurie pernai tuos automobilius pirko didesne kaina, rašoma BBC.

E.Muskas pripažino, kad įmonę paveiks didesnės skolinimosi išlaidos ir silpnesnė ekonomika. Tačiau mano, kad sumažinus kainas siekiama pritraukti pirkėjų.

„Kaina tikrai svarbi“, – sakė jis. „Manome, kad paklausa bus gera, nepaisant, ko gero, visos automobilių rinkos susitraukimo“, – pridūrė jis. Žvelgdamas į ateitį, E. Muskas teigė, kad tikisi, kad „Tesla“ akcijų kaina ilgainiui atsigaus, tačiau perspėjo, kad 2023 metais jis tikisi „gana sunkaus nuosmukio“, kuris gali sukelti nesėkmių.

„Kelyje bus nelygybių ir tikriausiai šiais metais sulauksime gana sunkios recesijos“, – sakė jis. – Tikiuosi, kad ne, bet tikriausiai“.

„Tesla“ rezultatai buvo paskelbti įmonei kritiniu metu.

Elektromobilių pardavimai praėjusiais metais išaugo, o tai paskatino platesnį nuosmukį pasaulinėje automobilių rinkoje. Tačiau „Tesla“ pranašumui iššūkį metė išaugusi konkurencija tarp tradicinių variklių gamybos gigantų, tokių kaip „Ford“ ir „General Motors“, „Rivian“ ir „Lucid“ JAV bei Kinijos „BYD“ ir „Nio“.

Tačiau perspėjama, kad milijardieriaus įmonės veiklos maržos išliks vienos didžiausių pramonėje. Tačiau dėl kainų mažinimo, jos taip pat turėtų sumažėti.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.