G. Landsbergis: tam tikri sprendimai, dėl trečiųjų valstybių vilkikų eilės Baltarusijos pasienyje, jau yra priimti

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Lietuvos–Baltarusijos pasienyje susiformavusios vilkikų eilės šiuo metu yra padidėjusios dėl Lenkijoje uždarytų pravažiavimo punktų į Baltarusiją. Pasak jo, antradienį įvyks susitikimas tarp pasienį prižiūrinčių institucijų siekiant surasti situacijos sprendimą.

G.Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Feb 28, 2023, 9:22 AM

„Situacija yra kintanti. Vakar ji kažkiek stabilizavosi, bet matėme per savaitgalį šiek tiek didesnį augimą dėl Lenkijoje uždarytų pravažiavimų punktų. Žinau, kad kolegos šiandien renkasi iš Vidaus reikalų ministerijos ir kitų institucijų prižiūrinčių pasienį, būtent tartis apie tai, ką galima daryti dėl to“, – antradienį žurnalistams aiškino G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras taip pat tikino, kad tam tikri sprendimai dėl trečiųjų šalių vilkikų Baltarusijos pasienyje jau priimti.

„Ir tam tikri sprendimai jau yra priimti, būtent dėl trečiųjų valstybių vilkikų patekimo į Baltarusiją per Lietuvoje esančius pasienio punktus“, – tvirtino G. Landsbergis.

„Jeigu situacija prie mūsų pasienio punktų darytųsi labiau įtempta, neabejotinai būtų galima ieškoti sprendimo, ta pačia kryptimi kuria jau einame dabar“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pasak Lietuvos muitinės departamento atstovų, vilkikų eilės Lietuvos–Baltarusijos pasienyje susidarė sugriežtinus dvejopos paskirties prekių, kurios gali būti panaudotos kariniams tikslams, patikrą, taip pat įvedus apribojimą į Rusiją ir Baltarusiją vienam žmogui įvežti daugiau nei 60 eurų banknotais.

Vilkikų eilės pasienyje pastaruoju metu išaugo Lenkijai apribojus jų praleidimą per savo pasienio punktus. Didžiausios eilės formuojasi Medininkų punkte, pirmadienį čia laukė apie 500 vilkikų.

Reaguodamos į šį pokytį Lietuvos tarnybos savaitgalį pradėjo nuolat tikrinti vilkikus ties Lietuvos-Lenkijos pasieniu, nuo sekmadienio vidurnakčio patikrinus 110 transporto priemonių į Lietuvą neįleisti aštuoni leidimų neturintys trečiųjų šalių vilkikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.