Neteisėtai paskolas dalinęs kaunietis stos prieš teismą – gali netekti 670 tūkst. eurų pajamų

Į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) akiratį patekęs neteisėtai paskolas teikęs ir iš to pelnęsis kaunietis atsidūrė teisme – jis kaltinamas neteisėtai vertęsis ūkine komercine veikla neturėdamas tam leidimo, todėl gali prarasti visas iš neteisėtos veiklos gautas pajamas – beveik 670 tūkst. eurų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Vyras gali prarasti visas iš neteisėtos veiklos gautas pajamas – beveik 670 tūkst. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyras gali prarasti visas iš neteisėtos veiklos gautas pajamas – beveik 670 tūkst. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 10:35 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaunietis ilgiau nei penkerius metus savo, savo žmonos, mamos ir dukters vardais teikė paskolas kitiems asmenims ir už tai gaudavo atlygį, tačiau, galimai siekdamas išvengti mokėtinų mokesčių valstybei, savo veiklos nebuvo įregistravęs.

Skaičiuojama, kad per šį laikotarpį vyras galėjo suteikti ne mažiau 84 paskolų, kurių bendra suma siekia beveik 1,6 mln. eurų.

Už tokią pat neteisėtą veiklą 2019 m. jau teistas vyras per penkerius metus iš paskolų teikimo „verslo“ galėjo gauti beveik 670 tūkst. eurų pajamų, kurios, teismui asmenį pripažinus kaltu, bus konfiskuotos valstybės naudai.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad kaltinamasis sukčiaudamas galėjo įgyti dviem sutuoktiniams priklausantį turtą, kurio vertė siekia beveik 9 tūkst. eurų.

Už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla stambiu mastu teismas gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki ketverių metų bei iš neteisėtos veiklos gauto turto konfiskavimą. Už sukčiaujant įgytą svetimą turtą galima griežčiausia bausmė yra laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.