A. Armonaitė susitikime su Italijos ministru: norime matyti daugiau Italijos Lietuvoje, o Italijoje – daugiau Lietuvos

Italijoje viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį susitikimo su Italijos įmonių ir „Made in Italy“ ministru Adolfo Urso. Nors susitikime ministrai daug dėmesio skyrė šalių bendradarbiavimo gyvybės mokslų ir kituose sektoriuose perspektyvų aptarimui, diskutuota ir Ukrainos atstatymo klausimu, teigiama Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN) pranešime žiniasklaidai.

Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 7:30 PM

„Norime matyti daugiau Italijos Lietuvoje, o Italijoje – daugiau Lietuvos. Abipusė Lietuvos ir Italijos prekybos apyvarta pernai siekė 2,8 mlrd. eurų, tiesioginės Italijos investicijos Lietuvoje sudarė apie 47 mln. eurų – matome didelį augimo potencialą. Ypač svarbūs yra aukštą pridėtinę vertę kuriantys sektoriai – tai gyvybės mokslai, inžinerinė ir gynybos pramonė, finansinės, kosmoso technologijos bei atsinaujinanti energetika“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Vizito metu ministrė taip pat susitiko su Italijos pramonės milžino „Leonardo S.p.A.“ vadovais. Įmonė dirba aviacijos, gynybos ir saugumo srityse. Planuojama, kad įmonės atstovai balandžio 25–26 d. dalyvaus Vilniuje vyksiančiame renginyje „Baltic Miltech Summit“.

Vilniuje vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje dalyvaus Lietuvos, Baltijos regiono bei kitų NATO ir Europos Sąjungos šalių gynybos pramonės įmonės, politikos formuotojai, mokslinių tyrimų centrai ir inovatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.