Kuo nustebins 170 metų jubiliejų švenčiantis „Volfas Engelman“?

Pasitikdamas 170 metų jubiliejų, „Volfas Engelman“ pavasarį pradėjo su keliomis didelėmis naujienomis. Atverdama per 5 mln. eurų investicijų pareikalavusį antrąjį bravoro virimo skyrių, gamintojo komanda sukurs ir naują kultūrinę erdvę miestui – „Volfas Engelman galeriją“. Virš virimo patalpų įsikursianti galerija virs į koncertinių, edukacinių ir degustacinių renginių erdve.

„Volfas Engelman galerija“ interjero autorė Rasa Kučinskienė.
„Volfas Engelman galerija“ interjero autorė Rasa Kučinskienė.
„Volfas Engelman galerija“ interjero detalė.
„Volfas Engelman galerija“ interjero detalė.
Įspūdingos „Volfas Engelman galerija“ sienų tapybos autorius – dailininkas Žygimantas Amelynas.
Įspūdingos „Volfas Engelman galerija“ sienų tapybos autorius – dailininkas Žygimantas Amelynas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 3:55 PM, atnaujinta Mar 17, 2023, 3:59 PM

Pavasaris bravore – su dviem širdimis

„Šis pavasaris mūsų įmonei – ypatingas. Švęsdami 170-ąjį gimtadienį atidarysime jau antrąjį virimo skyrių, į kurį investavome daugiau nei 5 mln. eurų. Aludarystės pasaulyje virimo skyrius yra tarsi bravoro širdis, o žvelgiant istoriškai, gamyklose jis statomas tik kas maždaug pusę šimto metų. Galime sakyti, kad nuo šiol veiksime su dviem širdimis, leisiančiomis stipriai išplėsti mūsų gamybinius pajėgumus“, – sako „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Atidarydama antrąjį virimo skyrių, gamintojo komanda ruošiasi atverti ir išskirtinę erdvę kultūriniams miesto poreikiams atliepti. Virš naujojo skyriaus įsikurs „Volfas Engelman galerija“, kurioje planuojama organizuoti koncertus, edukacines ir degustacines programas, ekskursijas ar tiesiog šventes.

„Galerijos atidarymas – ilgalaikės mūsų vizijos išsipildymas. Prieš penkerius metus atvėrę pirmąją savo edukacinę erdvę, „Volfas Engelman studiją“, sulaukėme didelio miestiečių bei miesto svečių susidomėjimo. Gana greitai studija tapo kiek ankšta augantiems mūsų ir lankytojų poreikiams. Dėl šios priežasties pradėję virimo pajėgumų plėtrą nusprendėme išnaudoti ir erdvę, atsiveriančią virš virimo patalpų“, – sako M.Horbačauskas.

Naujoji vieta pavadinta pagal senąją bravoro tradiciją. Būtent tokiu pavadinimu jau ne vieną dešimtmetį įmonės komanda vadino anksčiau šioje vietoje įsikūrusią salę, kuri su administraciniu pastatu buvo sujungta stikliniu praėjimu – galerija.

Atidarymui – „Kaunas Jazz“ koncertai

„Galerija bus reikšmingai didesnė už „Volfas Engelman studiją“, tad galėsime suplanuoti kur kas daugiau veiklų, leisiančių įtraukti dar didesnes lankytojų grupes. Greta edukacijų, ekskursijų ir degustacijų, erdvę skirsime ir koncertinėms bei kitoms kultūrinėms miesto veikloms. Jau balandžio 21 ir 22 d. erdvėje suplanuoti du festivalio „Kaunas Jazz“ koncertai, kurie taps šios naujos laisvalaikio ir renginių vietos atidarymu kauniečiams ir miesto svečiams“, – teigia „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Naujoji „Volfas Engelman galerija“ išsiskirs tiek interjeru, tiek pro langus atsiveriančiu vaizdu. Erdvės viduje susipins industriniai, virimo skyriaus padiktuojami akcentai ir stilizuotos, modernios, aludarystę atliepiančios interjero detalės. Per galerijos langus atsivers į Nemuną atsigręžęs miesto vaizdas.

Tolimesniu plėtros etapu įmonės komanda miestiečiams planuoja atverti ir virš galerijos esančią stogo terasą. Manoma, kad tai bene aukščiausia vieta šioje Kauno dalyje, galinti pasigirti nuostabiu vaizdu į Nemuną ir jo pakrantes.

Daugiau informacijos apie naująją „Volfas Engelman galeriją“ planuojama pranešti jau balandį. Naujienas miesto gyventojai ir svečiai gali sekti prekės ženklo „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.