Sumaniais sprendimais dalinsis su kaimynais

Lietuvoje 15 metų veiklos patirtį turinti finansinių paslaugų įmonė „Perlas Finance“ plečiasi į užsienį. Šį mėnesį ji pradeda veiklą Lenkijos rinkoje, ten pristatydama sumaniąją elektroninių mokėjimų sistemą „Easy bill“.

Lietuviškos finansinių paslaugų įmonės „Perlas Finance“ sukurta svetainė www.easybill.pl Lenkijoje pradės veikti su „Easy bill“ mobiliąja programėle.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuviškos finansinių paslaugų įmonės „Perlas Finance“ sukurta svetainė www.easybill.pl Lenkijoje pradės veikti su „Easy bill“ mobiliąja programėle.<br>T.Bauro nuotr.
„Perlas Go“ programėlės naudotojai gali visas savo sąskaitas už gautas paslaugas matyti vienoje vietoje ir sumokėti visus mokesčius vienu pavedimu.
„Perlas Go“ programėlės naudotojai gali visas savo sąskaitas už gautas paslaugas matyti vienoje vietoje ir sumokėti visus mokesčius vienu pavedimu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-20 08:00

Lenkijoje įmonė „Perlas Finance“ pradėjo diegti sumaniąją mokėjimų sistemą „Easy bill“ naudodama Lietuvoje sukauptą patirtį. Mūsų šalyje analogiška sistema aprėpia mobiliąją programėlę ir internetinę mokėjimų platformą „Perlas Go“, kuriomis naudojantis galima patogiai apmokėti visas savo sąskaitas.

Sprendimai pasiteisino

Lietuvoje „Perlas Go“ pavadinimą turinti mobilioji programėlė buvo sukurta sąskaitoms apmokėti. Įmonės „Perlas Finance“ skaitmeninių produktų plėtros vadovė Eglė Šimkevičienė pasakojo, kad ši programėlė mūsų šalies rinkai buvo pristatyta 2020 metais, prieš pat pirmąjį pandemijai suvaldyti įvestą karantiną.

Vartotojus ją išbandyti paskatino būtinybė vengti fizinių kontaktų, o pabandžiusieji tai padaryti programėlės nebeatsisakė, nes naudotis ja skatino patogumas ir inovatyvumas.

„Naudodamiesi šia programėle klientai gali visas savo sąskaitas matyti vienoje vietoje, apmokėti jas vienu pavedimu ir nesiblaškyti tarp kelių skirtingų paslaugų teikėjų savitarnų.

Procesą dar pagreitina įdiegta skenavimo funkcija, tad žmogui nereikia ranka suvedinėti sąskaitos duomenų, mat naudodamasis programėle jis gali tiesiog skenuoti sąskaitos brūkšninį kodą.

Taip pat klientai savo sąskaitas gali rūšiuoti, pavyzdžiui, susikurti vieną mokėjimo krepšelį „namai“, kitą – „nuomojamas butas“, dar kitą – „sodas“ ir į kiekvieną sudėti su atitinkamu objektu susijusias sąskaitas. Programėle galima apmokėti ir kitų asmenų sąskaitas, pavyzdžiui, jei yra vyresnio amžiaus tėvai, galima sukurti atskirą krepšelį jų butui ir taip pagelbėti jiems prižiūrint sąskaitas, sumokėti jose nurodytas pinigų sumas“, – paaiškino E.Šimkevičienė.

Su „Perlas Go“ mokėjimo programėle galima atsiskaityti ne tik už pagrindines buities paslaugas – šildymą, dujas, sunaudotą vandenį, internetą ar šiukšlių išvežimą, bet ir už vaikų būrelius, sporto klubo abonementą, susimokėti Valstybinės mokesčių inspekcijos bei „Sodros“ mokesčius, netgi įsigyti žvejo bilietą.

Primena apie įmokas

Programėlė „Perlas Go“ gali padėti palaikyti finansinę drausmę, nes joje matomi tiek visi atlikti, tiek dar laukiantys mokėjimai.

„Daugelis turi įvairių finansinių įsipareigojimų, pavyzdžiui, kasmėnesinių paskolos, lizingo ar draudimo įmokų, todėl „Perlas Go“ siūlo ir periodinių mokėjimų funkciją. Ji suteikia galimybę susikurti nuolat pasikartojančių mokėjimų priminimus.

Pirma, taip klientai nepamiršta savo įsipareigojimų, antra, jie jau iš anksto, mėnesio pradžioje, mato, kokios laukia būtinosios išlaidos, ir tuo remdamiesi gali atsakingai planuoti kitus pirkinius“, – detalizavo „Perlas Finance“ skaitmeninių produktų plėtros vadovė E.Šimkevičienė.

Pasak jos, „Perlas Go“ naudotojų skaičius nuolat ir sparčiai auga, o tai rodo, kad programėlė išties palengvina ir supaprastina sąskaitų apmokėjimą.

„Mokėjimai – kiekvieno mūsų kasdienybės dalis, o mes siūlome sprendimą, kuris leidžia neeikvoti tam brangaus laiko ir jėgų.

Su „Perlas Go“ nereikia jungtis į daugybę skirtingų paslaugų teikėjų savitarnų, daryti atskirų bankinių pavedimų, stengtis atsiminti, už ką ir kada privalo būti sumokėta.

Tai yra tarsi sąskaitų namai, kur viskas tvarkinga, kur visada esi laukiamas ir kur malonu užsukti.

Vienas prisijungimas, ir atsiranda galimybė visas sąskaitas apmokėti vienu pavedimu, gauti priminimus apie laukiančius mokėjimus ir išsamią mokėjimų veiklos istoriją“, – privalumus apibendrino E.Šimkevičienė.

Žengia pas kaimynus

Netrukus Lenkijoje pradės veikti „Perlas Go“ analogas – programėlė „Easy bill“. Pasak įmonės „Perlas Finance“ verslo plėtros vadovo Andriaus Gicevičiaus, joje įdiegtos ne tik jau išvardytos funkcijos, bet ir bus specialiai pritaikytų kaimyninei rinkai skirtų funkcionalumų.

„Lenkijoje itin populiaru įsigyti išankstinio apmokėjimo už elektros energiją kodą – tai bus galima padaryti naudojantis „Easy bill“.

Kadangi žengiame į rinką, kurioje dar nesame pažįstami, siūlysime išbandyti visiškai neįpareigojančią programėlės versiją be registracijos. Visi norintieji galės susipažinti su pagrindiniais „Easy bill“ funkcionalumais“, – vartotojams Lenkijoje skirtus papildomus privalumus detalizavo A.Gicevičius.

2022 metų pradžioje Lietuvoje pristatyta ir „Perlas Go“ savitarnos svetainė www.perlasgo.lt, kuria galima naudotis kompiuteriu. Lenkijoje analogiška svetainė adresu www.easybill.pl pradės veikti kartu su „Easy bill“ mobiliąja programėle.

„Lietuvoje galimybes naudotis mokėjimų sistema skirtinguose įrenginiuose pristatėme skirtingu laiku todėl, kad tikrinome poreikį. Dabar jau esame įvertinę, kad įvairus prieinamumas žmonėms labai reikalingas.

Tad iš karto kaimynams siūlysime galimybę rinktis – „Easy bill“ naudotis telefone, kompiuteryje, o gal ir abiejuose įrenginiuose“, – aiškino A.Gicevičius.

Kodėl plėtrai įmonė pasirinko būtent Lenkiją?

Pasak A.Gicevičiaus, tai planuodama „Perlas Finance“ analizavo kelias rinkas ir ilgai svarstė, kurią iš jų rinktis.

„Vertinome tų rinkų bankininkystės išsivystymo lygį, santykį tarp mokėjimų grynaisiais ir kitais būdais, konkurencinę įmokų surinkimo aplinką. Taigi Lenkijos rinka labiausiai atitiko iškeltus kriterijus, ši šalis yra patraukli savo geografine padėtimi bei kultūriniu tapatumu“, – sprendimą grindžia A.Gicevičius.

Kviečia verslą bendradarbiauti

Net ir nerdama į naujus vandenis lietuviška įmonė „Perlas Finance“ toliau skiria ypatingą dėmesį tobulėjimui vietos rinkoje ir siūlo finansines operacijas lengvinančius sprendimus tautiečiams.

Vienas jų yra skirtas įvairiam verslui. „Kviečiame bendradarbiauti verslo įmones, kurios planuoja kurtis mokėjimo savitarnas. Norime pasidalinti savo sukauptomis žiniomis ir įrankiais – palengvinti procesus.

Siūlome tokią pat mokėjimų funkciją, kaip kad naudojame „Perlas Go“ bei „Easy bill“, įdiegti savo internetinėje erdvėje ar savo mobiliosiose programėlėse. Integracijai yra sukurta paprasta programavimo sąsaja (API).

Ja pasinaudojusios įmonės galėtų savo klientams pasiūlyti jau patikrintą, išbandytą ir klientų pripažintą įmokų surinkimo savitarną, taip sutaupydamos ir laiko, ir investicijų.

Joms nebereikėtų kurti savų savitarnos sistemų ir klientai iškart naudotųsi mūsų sukaupta 3000 paslaugų teikėjų baze“, – pasiūlymu dalijasi ir susidomėjusį verslą susisiekti kviečia „Perlas Finance“ skaitmeninių produktų plėtros vadovė E.Šimkevičienė.

Finansų įmonė turi visas būtinas licencijas

  • Per savo veiklos metus „Perlas Finance“ įgijo ir daugybę licencijų, reikalingų veikiant finansų srityje. Tai partneriams užtikrina kokybę ir patikimumą.
  • 2011 m. įmonei pirmajai Lietuvoje buvo suteikta mokėjimo įstaigos licencija, kuri leidžia teikti pinigų perlaidų paslaugas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose ES šalyse.
  • 2015 m. „Perlas Finance“ tapo Lietuvos banko licencijuota elektroninių pinigų įstaiga bei Lietuvos banko administruojamos mažmeninių mokėjimų sistemos ir SEPA mokėjimų sistemos nare. Tai suteikė įmonei galimybę pasiūlyti internetinių mokėjimų ir pinigų perlaidų paslaugas tiek fiziniams asmenims, tiek įmonėms.
  • Nuo 2020 metų įmonė taip pat turi licenciją mokėjimo inicijavimo paslaugai (MIP) ir sąskaitos informacijos paslaugai (SIP). Tai suteikia klientui patogų ir saugų atsiskaitymo būdą, o verslo įmonei konkurencingą kainodarą, greitesnį verslų patekimą į daugelį Europos rinkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.