Rūkaliams teks pratintis prie naujovių – jos įsigalios jau balandžio 1 d.

Nuo balandžio 1 d. elektroninėse cigaretėse, jų pildyklėse (su nikotinu ir be nikotino), rūkomuose žoliniuose gaminiuose bei alkoholiniuose gėrimuose bus visiškai draudžiamas THC, primena Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas.

Nuo balandžio 1 d. elektroninėse cigaretėse, jų pildyklėse (su nikotinu ir be nikotino), rūkomuose žoliniuose gaminiuose bei alkoholiniuose gėrimuose bus visiškai draudžiamas THC.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo balandžio 1 d. elektroninėse cigaretėse, jų pildyklėse (su nikotinu ir be nikotino), rūkomuose žoliniuose gaminiuose bei alkoholiniuose gėrimuose bus visiškai draudžiamas THC.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 8:57 AM

Be to, pluoštinių kanapių produktų pardavėjai jau dabar ant pakuotės turi aiškiai nurodyti galutinę gaminio vartojimo paskirtį ir vartojimo būdą.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena, kad nuo 2023 m. balandžio 1 d. vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2022 m. gruodžio 6 d. įsakymu, tabako gaminiuose, įskaitant naujoviškus tabako gaminius, ir su tabako gaminiais susijusiuose gaminiuose – elektroninėse cigaretėse, jų pildyklėse (su nikotinu ir be nikotino), rūkomuose žoliniuose gaminiuose bei alkoholiniuose gėrimuose yra nustatytas nulinis tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis.

Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, rūkymui skirtuose pluoštinių kanapių gaminiuose nuo šiol bus visiškai draudžiamas THC, o iki šios datos dar bus leidžiama prekiauti rūkymui skirtais pluoštinių kanapių gaminiais, kurių sudėtyje yra ne daugiau kaip 0,2 proc. THC.

„Atkreipiame dėmesį į tai, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos pluoštinių kanapių įstatymo pakeitimas, kuriame nustatyta, jog „Ant tiekiamų rinkai pluoštinių kanapių gaminių pakuotės turi būti aiškiai nurodyta galutinė gaminio vartojimo paskirtis ir vartojimo būdas“.

Departamentas jau dabar praktikoje susiduria su atvejais, kada kai kurie ūkio subjektai, siekdami išvengti atsakomybės, nenurodo rūkymui skirtų pluoštinių kanapių gaminių paskirties ir vartojimo būdo arba nurodo klaidingą, pvz., „smilkinimui“, „aromaterapijai“, „suvenyrai“, „džiovintos gėlės“ ir pan., todėl dėl tokių pažeidimų departamente jau yra atliekami tyrimai“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.