Iš viešumos keliems metams dingęs milijardierius „Alibaba“ įkūrėjas pastebėtas mokykloje

„Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma, kuris pastaruosius trejus metus viešumoje buvo retai matomas, pasirodė Hangdžou mokykloje, rašo bbc.com.

Jackas Ma.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jackas Ma.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2023, 11:51 AM

„South China Morning Post“ laikraščio duomenimis, milijardierius neseniai grįžo į Kiniją po daugiau nei metų, praleistų užsienyje.

Anot laikraščio, priklausančio „Alibaba“, J.Ma buvo trumpam apsistojęs Honkonge, ten susitiko su draugais, trumpam apsilankė tarptautinėje meno mugėje „Art Basel“.

Laikraštyje rašoma, kad J.Ma keliavo į įvairias šalis ir mokėsi apie žemės ūkio technologijas, tačiau neužsiminė, kodėl pastaraisiais metais jis dingo iš viešumos.

Kadaise buvęs turtingiausiu Kinijos žmogumi, šių metų sausį jis atsisakė valdyti finansinių technologijų milžinę „Ant Group“. Kai kurie komentatoriai tai laikė įrodymu, kad jis užsitraukė Kinijos komunistų partijos nemalonę.

2020 m. spalį finansų konferencijoje J.Ma sakė, kad tradiciniai bankai turi „lombardo mentalitetą“.

Kitą mėnesį planuotą „Ant“ 26 mlrd. svarų sterlingų vertės vertybinių popierių kotiruotę, kuri būtų buvusi didžiausia pasaulyje, paskutinę minutę atšaukė Kinijos valdžios institucijos, kurios nurodė, kad įmonė turi „didelių problemų“ dėl reguliavimo.

58-erių metų J.Ma viešumoje nesirodė nuo pat 2020 m., kada sukritikavo Kinijos finansų reguliavimo institucijas. Jis – daugiausiai dėmesio sulaukęs Kinijos milijardierius, dingęs dėl susidorojimo su technologijų verslininkais.

Kai J.Ma pirmą kartą nustojo rodytis viešumoje, pasklido gandai, kad jam buvo paskirtas namų areštas arba jis buvo sulaikytas.

Praėjusį lapkritį laikraštis „Financial Times“ pranešė, kad J.Ma šešis mėnesius gyveno Tokijuje, Japonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.