Įširdo Vilniaus oro uoste pamatęs tai, ko kitur nėra: „Kiek nužmogėjome, kad nusileidome iki tokio lygio?“

Į Vilniaus oro uostą atvykęs Arūnas nustebo, pastebėjęs montuojamus mokamus tualetus. „Iki ko nusigyvenome?“ – apmaudo neslėpė jis.

Gyventojas supyko sužinojęs, kad Vilniaus oro uoste montuojami mokami tualetai.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Gyventojas supyko sužinojęs, kad Vilniaus oro uoste montuojami mokami tualetai.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Gyventojas supyko sužinojęs, kad Vilniaus oro uoste montuojami mokami tualetai.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Gyventojas supyko sužinojęs, kad Vilniaus oro uoste montuojami mokami tualetai.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Gyventojas supyko sužinojęs, kad Vilniaus oro uoste montuojami mokami tualetai.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Gyventojas supyko sužinojęs, kad Vilniaus oro uoste montuojami mokami tualetai.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 8:03 PM, atnaujinta Apr 13, 2023, 10:07 AM

Vilnietis Arūnas miesto oro uoste lankėsi prieš kelias dienas. Tuomet jis atkreipė dėmesį, kad keičiamos visų atvykimo salėje esančių tualetų durys. Vyrui iškart kilo įtarimas, kad galbūt netrukus čia atsiras mokami tualetai.

„Šiandien ryte žiūriu: iš tikro, montuojami aparatai, kuriuose gali atsiskaityti kortele ir grynaisiais. Atsiprašau, iki ko nusigyvenome, kad oro uostuose pradėjome daryti mokamus tualetus? Niekur pasaulyje šio dalyko nėra. Bet kokiame užkampyje to nėra, o Vilnius turi išsišokti“, – portalui lrytas.lt kalbėjo Arūnas.

Jis pridūrė, kad į Vilniaus oro uostą atvyksta ir svarbūs asmenys, įvairios delegacijos.

„Atvažiuoja žmonės į oro uostą. Prašom, nori eiti į tualetą – susimokėk. Galų gale šiais tualetais juk naudojasi ir ką tik iš lėktuvų išlipę žmonės. Kol praeina pasų patikrą, kol bagažą atsiima, užsinori į tualetą ir turi susimokėti pinigus. Jei nemokės, neįeis. Kiek nužmogėjome, kad nusileidome iki tokio lygio?“ – piktinosi pašnekovas.

Arūnas tikino: motyvų, kodėl reikėjo griebtis tokių veiksmų, jis nesuprantantis.

„Iš vienos pusės, gal jie apmokestino dėl benamių. Kita vertus, jei jie nesinaudos tualetu, reikalus atliks šalia oro uosto. Aš kartais nesuprantu, kokie to motyvai? Bet kam, kam pasakau šį dalyką, sako: visiškas absurdas“, – tęsė vyras.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas portalui lrytas.lt patvirtino šią informaciją – mokami tualetai iš tiesų įrengiami.

„Taip nuspręsta tam, kad apribotume asocialių asmenų patekimą į tualetus, tai – nemaža mūsų problema, ypač šaltuoju metų laiku. Jie ten užsirakina ir kelia problemų tiek keleiviams, tiek mums. Tenka skirti nemažai pajėgumų situacijoms spręsti, kartais jas tenka spręsti ir kartu su policija“, – paaiškino T.Vasiliauskas.

Visgi planuojama apmokestinti ne visus tualetus. Kaip aiškino pašnekovas, susimokėti tektų norint patekti į tualetus, esančius atvykimo zonoje senajame terminale. Tuo metu išvykimo terminale visi tualetai išliktų nemokami, nes jais naudojasi tik keleiviai, į šią zoną patekimas  labiau kontroliuojamas.

„Bet tualetai nebus apmokestinami artimiausiomis savaitėmis. Galbūt tik po kelių mėnesių.

Kol kas atliekami tik techniniai parengiamieji darbai, vedami laidai, derinama kainodara, kalbamasi su komerciniais partneriais, viešojo transporto, taksi darbuotojais, kaip jie patektų į tualetus. Svarstoma, kad jie turėtų atskirus tualetus, patektų į juos su tam tikrais kodais, na, o visi kiti turėtų susimokėti simbolinę sumą“, – pasakojo T.Vasiliauskas.

Jis tikino apie tikslias sumas ir visą su tuo susijusią informaciją oro uostas praneš kiek vėliau, kai dėl visko jau bus susitarta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.