Panevėžyje atsiras apžvalgos ratas, identiškas stovinčiam Palangoje – skelbia, kiek kainuos šis malonumas Balandžio 1-osios pokštas

Ilgus metus buvęs neišnaudotas didžiausias Panevėžio vandens telkinys „Ekrano“ marios per keletą pastarųjų metų atgijo – atnaujinus pakrantę, jaučiamas ir verslininkų susidomėjimas. Jaunimo ir šeimų jau pamėgtose, gamtos apsuptose „Ekrano“ mariose, galima išbandyti vandenlenčių trasą, paplaukioti irklentėmis, duris atvėrė ir kavinė „Wake Panevėžys“, mariose plaukioja laivelis su kavine.

Panevėžyje apžvalgos ratą įrenginės ta pati bendrovė, kuri apžvalgos ratą statė ir Palangoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Panevėžyje apžvalgos ratą įrenginės ta pati bendrovė, kuri apžvalgos ratą statė ir Palangoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Panevėžyje apžvalgos ratą įrenginės ta pati bendrovė, kuri apžvalgos ratą statė ir Palangoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžyje apžvalgos ratą įrenginės ta pati bendrovė, kuri apžvalgos ratą statė ir Palangoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dovilė Barvičiūtė

Apr 1, 2023, 2:27 PM, atnaujinta Apr 2, 2023, 12:05 PM

Be to, dar šiemet planuojama įrengti ir pripučiamus batutus ant vandens bei pastatyti apžvalgos ratą, kuriuo bus galima pakilti net į 40 metrų aukštį. Tikimasi, kad apžvalgos ratas taps naujuoju miesto simboliu, vietos smalsuolių ir turistų traukos vieta.

Brolis dvynys

Apžvalgos ratas panevėžiečius turėtų džiuginti jau birželio pradžioje. Panevėžyje apžvalgos ratą įrenginės ta pati bendrovė, kuri apžvalgos ratą statė ir Palangoje. Įmonės „Rota fortuna“ direktorius Dainius Drungilas naujienų portalui JP teigė, kad apžvalgos ratas prie „Ekrano“ marių bus toks pats modernus ir aukštas, kaip ir Palangoje – praktiškai yra identiškas ir jau dabar vadinamas broliu dvyniu.

„Apžvalgos ratas, kaip ir Palangoje, sieks virš 40 metrų. Vienu metu jis talpins iki 160 svečių. Kiekviena kabina, dar vadinama gondola, talpins iki šešių asmenų. Žiemos metu kabinos bus šildomos, vasarą – kondicionuojamos. Jose įdiegta garso sistema, o pats ratas švies skirtingomis spalvomis“, – kalbėjo D.Drungilas.

Veiks visus metus

Anot verslininko, numatyta, kad tokia pramoga vienam asmeniui kainuos 10 eurų. Per maždaug dešimt minučių bus apsukami trys ratai.

Apžvalgos ratas pritaikytas naudotis ir neįgaliesiems asmenims su vežimėliais. Vaikus iki 12 metų privalės lydėti suaugusieji. Apžvalgos ratas veiks ištisus metus, tik pučiant stipriam, daugiau nei 20 m/s vėjui dėl saugumo ratas nedirbs.

Turės ir kiti miestai

Pasak D.Drungilo, rato kūrėjas – „Mondial“ kompanija, kuri daugiau nei keturis dešimtmečius gamina apžvalgos ratus ir kitus sudėtingus pramoginius įrenginius Nyderlanduose. Aukštos kokybės „Mondial“ apžvalgos ratai savo savitu dizainu, įspūdingu naktiniu apšvietimu jau daug metų puošia Vakarų ir Šiaurės Europos, Australijos, JAV, Kanados ir kitų šalių didžiuosius miestus.

„2021-ais metais pagamintą ratą nuomojamės iš vienos Nyderlandų įmonės. Sudarėme sutartį dėl galimybės nuomotis dar vieną ratą – jis veiks Panevėžyje“, – teigė D.Drungilas.

Anot įmonės vadovo, šiuo metu vyksta derybos ir su kitų miestų savivaldybėmis. Tokius apžvalgus ratus planuojame pastatyti ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.