„LTG Cargo“ atmetė dar 22 prašymus gabenti krovinius: didelė dalis jų – susiję su Baltarusija

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ praėjusią savaitę (kovo 27–balandžio 2 d.) sulaukė 269 klientų paraiškų kroviniams tarp Lietuvos ir užsienio šalių vežti, skelbiama įmonės pranešime žiniasklaidai.

Daugiausia paraiškų buvo atšaukta cheminių medžiagų gabenimui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiausia paraiškų buvo atšaukta cheminių medžiagų gabenimui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 4:46 PM

Pranešama, kad, įvertinus atitikimą bendrovės taikomai sankcijų kontrolės ir nulinės tolerancijos rizikai principams, praėjusią savaitę patvirtinta 210 krovinių vežimo paraiškų. 22 paraiška buvo atmesta, dar dėl 37 paraiškų sprendimas bus priimtas detaliau įvertinus klientų pateiktus duomenis. 7 iš šių atmestų krovinių vežimo paraiškų buvo skirtos eksportui arba importui iš/ į Baltarusiją.

Pasak įmonės, daugiausia paraiškų buvo atšaukta cheminių medžiagų gabenimui – nebuvo patvirtintos paraiškos gabenti 69 vagonus su šiomis prekėmis. Be to, bendrovė atmetė 17 paraiškų vagonams su anglimi, po 11 vagonų su statybinėmis medžiagomis bei naftos ir jos produktais, taip pat 9 vagonams su cementu vežimo paraiškas.

Pridedama, kad iš viso nuo kovo 1 d. bendrovė „LTG Cargo“ yra sulaukusi 2659 krovinių vežimo paraiškų. Įvertinus atitikimą bendrovės taikomiems sankcijų kontrolės ir nulinės tolerancijos rizikai principams, nuo kovo mėn. pradžios patvirtintos 2084 krovinių vežimo paraiškos. 538 paraiškos buvo atmestos. Maždaug pusė šių atmestų krovinių vežimo paraiškų (270 vienetų) buvo skirtos eksportui arba importui iš / į Baltarusiją.

Pridedama, kad „LTG Cargo“ reaguoja į visus galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas. Bendrovė laikosi ir toliau laikysis principingos pozicijos – tęsia nuoseklų darbą su kitomis už sankcijų kontrolę atsakingomis institucijomis, kad būtų užkirstas kelias bet kokiems bandymams apeiti ribojimus.

Bendrovė visiems kroviniams atlieka ypatingai detalias patikras, išplėtė iš klientų renkamos informacijos kiekį ir sugriežtino paraiškų teikimo taisykles, stiprina analitinius pajėgumus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.