Nesumokėjusius šio mokesčio siūlo bausti: bauda siektų ir 100 eurų

Seimas birželio mėnesį svarstys Administracinių nusižengimų kodekso papildymo projektą dėl rinkliavos už poilsio infrastruktūrą mokėjimo tvarkos pažeidimų.

Siūlo nustatyti administracinę atsakomybę tiems, kurie pažeidė vietinės rinkliavos už naudojimąsi viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūrą mokėjimo tvarką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Siūlo nustatyti administracinę atsakomybę tiems, kurie pažeidė vietinės rinkliavos už naudojimąsi viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūrą mokėjimo tvarką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska

Apr 4, 2023, 8:35 AM, atnaujinta Apr 4, 2023, 4:28 PM

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Mindaugas Skritulskas siūlo nustatyti administracinę atsakomybę tiems, kurie pažeidė vietinės rinkliavos už naudojimąsi viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūrą mokėjimo tvarką.

Toks pažeidimas užtrauktų baudą nuo 20 iki 40 eurų, o padarytas pakartotinai – nuo 40 iki 100 eurų.

„Teisiniu požiūriu šis klausimas nėra sureguliuotas, nes už kitų vietinių rinkliavų nesumokėjimą yra numatyta atsakomybė, o už šios – nenumatyta“,– pristatydamas projektą sakė parlamentaras M. Skritulskas.

Pasak jo, tai būtų aktualu ne tik Palangai, bet ir kitiems miestams. M. Skritulsko teigimu, ateityje būtų galima diskutuoti, kas būtų atsakingas už administracinių nusižengimų protokolų surašymą.

Kai kurie Seimo nariai suabejojo dėl siūlomo reguliavimo finansinės naudos. Tačiau parlamentaro Sergejaus Jovaišos nuomone, įstatyme yra numatytas vadinamasis „pagalvės“ mokestis“ ir jį reikia surinkti, suradus instrumentą ir numačius atsakomybę už nemokėjimą.

Už Administracinių nusižengimų kodekso papildymo projektą antradienį po pateikimo balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 23. Po svarstymo komitetuose, į plenarinę salę jis sugrįš birželio mėnesį.

Pagal Turizmo įstatymą, viešoji turizmo ir poilsio infrastruktūra tai valstybei ar savivaldybėms priklausantys stacionarūs ar laikini statiniai ir įrenginiai, pvz. turizmo trasos, pėsčiųjų, dviračių takai, poilsio, apžvalgos ir stovėjimo aikštelės, stovyklavietės ir jų įrenginiai, paplūdimių įrenginiai, informacijos, higienos ir atliekų surinkimo, kiti renginių priežiūros, lankytojų aptarnavimo ir poilsio objektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.