Ukrainai – milijardinė injekcija iš TVF: mainais turės įvykdyti vieną įsipareigojimą

Dėl Rusijos invazijos didžiulių finansinių sunkumų patirianti Ukraina sulaukė naujos Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansinės injekcijos. Pirmadienį Kyjivui pervesta 2,5 mlrd. eurų, pranešė Finansų ministerija.

Dėl Rusijos invazijos didžiulių finansinių sunkumų patirianti Ukraina sulaukė naujos Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansinės injekcijos.<br>Finansų ministerijos nuotr.
Dėl Rusijos invazijos didžiulių finansinių sunkumų patirianti Ukraina sulaukė naujos Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansinės injekcijos.<br>Finansų ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Apr 4, 2023, 9:02 AM

Tai pirmoji paskolos dalis iš praėjusį penktadienį TVF patvirtintos naujos ketverių metų kreditavimo programos. Ukraina, be kita ko, mainais įsipareigojo atšaukti karo pradžioje įvestas mokesčių mažinimo priemones.

Nuo liepos 1 d., pavyzdžiui, PVM tarifas benzinui ir dyzelinui vėl didės iki 20 proc. Be to, smulkieji verslininkai vėl turės mokėti 5, o ne 2 proc. mokestį. Po Rusijos invazijos prieš daugiau kaip 13 mėnesių Kyjivas taip pat buvo sustabdęs mokesčių auditą.

2022 m. Ukrainos biudžetas sulaukė daugiau kaip 35 mlrd. eurų paramos iš užsienio. Šiais metais Kyjivas tikisi panašaus finansavimo iš išorės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.