Odontologijos klinikos direktorę įtaria sukčiavimu – apgaule galėjo įgyti kreditų už 450 tūkst. eurų

Odontologijos klinikos direktorė ir dar vienas asmuo kaltinami kreditiniu sukčiavimu – įtariama, kad jie apgaule galėjo įgyti kreditų už beveik 450 tūkst. eurų. Jie taip pat kaltinami dokumentų klastojimu ir jų panaudojimu, mokesčių vengimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, apgaulingu klinikos finansinės apskaitos tvarkymu, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).

Odontologijos klinikos direktorė ir dar vienas asmuo kaltinami kreditiniu sukčiavimu.<br>V.Balkūno nuotr.
Odontologijos klinikos direktorė ir dar vienas asmuo kaltinami kreditiniu sukčiavimu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 10:39 AM, atnaujinta Apr 5, 2023, 10:40 AM

Tyrimo metu surinktais duomenimis, odontologijos klinikos direktorė, padedama dar vieno asmens, galimai apgaule siekė gauti kreditų. Banko ir vienos kredito unijos darbuotojams moteris pateikė galimai suklastotus dokumentus paskoloms gauti, teigdama, kad ketina įsigyti odontologinės įrangos iš Ispanijos gamintojų. Patikėję moters versija, darbuotojai suteikė dvi paskolas – 210 tūkst. ir daugiau kaip 237 tūkst. eurų.

Pareigūnai įtaria, kad lėšos galėjo būti panaudotos kitiems tikslams ir pervestos ne į Ispanijos gamintojų sąskaitą, o galimai į klinikos direktorės asmeninę sąskaitą.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad į odontologijos klinikos finansinę apskaitą nebuvo įtraukiamos visos gautos pajamos, o samdomiems darbuotojams darbo užmokestis galimai buvo mokamas vokeliuose, siekiant nuslėpti kuo daugiau privalomų mokesčių į valstybės biudžetą.

Moteris kaltinama ir apgaulingai tvarkiusi įmonės finansinę apskaitą. Įtariama, kad ji įmonės apskaitą tvarkiusiam asmeniui pateikė neteisingus duomenis apie odontologijos klinikoje gautas pajamas ir pelną, taip galėjo būti nedeklaruota ir į valstybė biudžetą nesumokėta per 65 tūkst. eurų privalomų mokėti mokesčių už 2017–2018 metus.

Ikiteisminio tyrimo metu odontologijos klinikos vadovė grąžino gautas paskolas – per 447 tūkst. eurų.

Kaltinamasis aktas ir byla perduoti teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.